Studsmatta TEST: 5 bästa trampolinerna 2023 (bäst i test)

Vilken studsmatta är bäst i test? Vi testar olika typer av studsmattor varje år och de som blir bäst i test hittar du i den här listan med testvinnare, allt från bästa studsmatta överlag till den bästa billiga studsmattan. Bäst i test blir den studsmatta som vi anser mest prisvärd och som fungerar bäst för en så bred målgrupp som möjligt.

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Visa hela +

Berg Favorit – BÄST I TEST

Bäst studsmatta för normalstor tomt och leksugna barn

Berg Favorit bäst i test studsmatta
Typ: Rund ovan mark Storlek: 4,3 m i diameter, höjd 2,7 m (inkluderar skyddsnät) Ingår skyddsnät: Ja Maxvikt hoppare: 120 kg Vikt studsmatta: 10 kg Fjädrar: 96 st Övrigt:

9.8 PRISVÄRD
9.7 STUDS

9.7 MONTERING
9.4 BYGGKVALITET

 

Testvinnande studsmatta med hög säkerhet och grymt bra studs

Berg Favorit är en utmärkt kombination av grym fjädring, hög säkerhet och ett rimligt pris. Denna studsmatta har gott om fjädrar och de är av hög kvalitet, detta kombinerat med den slitstarka polypropylen-duken gör att du får riktigt bra studs. Både vuxna och barn som testat studsmattan anser att studsen gör att hoppglädjen på denna studsmattan är på topp.

Berg Favorit finns i flera olika färger och storlekar. Vi har testat den gröna i standardstorleken 430 centimeter i diameter, men den finns även i flera mindre format för dig med lite mindre trädgård.

Bergs studsmatta Favorit är mellanmodellen i deras serie av olika studsmattor, och det är det som gör den så väldigt prisvärd. För här hämtar de det bästa och viktigaste från premium-studsmattorna, samtidigt som den har en bra storlek och en inbjudande prislapp.

Monteringen går snabbt och smidigt. Manualen är tydlig och det är inga problem att få ihop studsmattan på egen hand.

Alla delar är robusta och slitstarka. Kantskyddet är gediget och välkonstruerat. Det ingår även ett skyddsnät så att barnet inte kan trilla utanför och dörren till detta stänger sig själv. Inuti finns inga vassa eller hårda delar som barnet kan skada sig på.

Berg Favorit blir bäst i test tack vare den utmärkta studsigheten i mattan, dess höga säkerhet och utmärkta byggkvalitet.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Pinepeak Studsmatta Premium – BÄST BILLIG STUDSMATTA

Bästa budget-studsmatta för den som vill ha en fullstor studsmatta

Pinepeak bäst billig studsmatta
Typ: Rund ovan mark Storlek: 4,27 i diameter, höjd 2,74 m (inkluderar skyddsnät) Ingår skyddsnät: Ja Maxvikt hoppare: 120 kg Vikt studsmatta: Fjädrar: Övrigt:

8.6 PRISVÄRD
8.5 STUDS

8.9 MONTERING
8.7 BYGGKVALITET

Fullstor studsmatta till lågt pris med bra studs och inkluderat säkerhetsnät

Pine Peak Studsmatta Premium är en billig studsmatta där tillverkaren inte sparat in på storleken. Den har inte riktigt samma stuns och spänst i studset som de lite dyrare studsmattorna, men är det främst barn – och då inte äldre och mer kräsna ungdomar – som ska hoppa gör den ett bra jobb ändå. Vi skulle säga att studsen är klart godkänd. Jämfört med den studsmatta som säljs i ett av lågprisvaruhusen är den till och med milsvid bättre på den här punkten.

Studsmattan från Pinepeak är alltså fullstor, det skiljer bara några centimeter i diameter från andra normalstora studsmattor.

Säkerheten är också bra. Du har ett kantskydd som täcker fjädringen och vi kan ”råka” landa på det utan att det vanställs och utan att våra fötter trampar igenom. Det följer även med ett skyddsnät så att barnen inte kan råka hoppa ur och skada sig. Metallbågarna runtom är vadderade. Så det finns inget hårt som barnet kan skada sig på inuti studsmattan.

Pinepeak Studsmatta Premium 427 blir bästa billiga studsmatta eftersom den har bra säkerhet, helt okej studs och en rejäl storlek till ett lågt pris.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Plum Stardust – BÄST LITEN STUDSMATTA

Bäst liten studsmatta för småbarn

Plum Stardust bäst liten studsmatta
Typ: Rund ovan mark Storlek: 1,4 m i diameter, höjd 1,8 m (inkluderar skyddsnät) Ingår skyddsnät: Ja Maxvikt hoppare: 40 kg

9.3 PRISVÄRD
7.8 STUDS

9.5 MONTERING
8.5 BYGGKVALITET

Liten studsmatta för yngre barn

Plum Stardust är en liten studsmatta tänkt för små barn, vi skulle säga att den passar för barn runt 2-4 år. Är de äldre än så får de inte ut så stor glädje eftersom mattan blir för liten. Men är du ute efter en liten studsmatta är denna utmärkt. Dels på grund av att den har bra säkerhetsdetaljer, såsom beklädda skyddsnätstolpar och ett bra kantskydd. Dels för att den har en rolig och fräsch design som livar upp.

Studsmattan har ganska bra studs för att vara så liten. Små studsmattor är ofta alldeles för hårda för att du ska kunna studsa bra, men denna har en bra avvägning i fjädringen.

Plums studsmatta är även ganska enkel att montera.

Plum Stardust blir bäst liten studsmatta eftersom den förenar ett rimligt pris med en uppskattad design och helt okej studskvalitet. Den är väldigt lagom för yngre barn.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Pinepeak Rektangulär – BÄST REKTANGULÄR STUDSMATTA

Bästa rektangulära studsmattan vi har testat hittills

Pinepeak bäst rektangulär studsmatta
Typ: Rektangulär ovan mark Storlek: 4,39×2,86 m, höjd 2,74 cm (inkluderar skyddsnät) Ingår skyddsnät: Ja Maxvikt hoppare: 120 kg Vikt studsmatta: 11,4 kg Fjädrar: 80 st Övrigt:

9.5 PRISVÄRD
9.2 STUDS

9.4 MONTERING
8.7 BYGGKVALITET

Testvinnande rektangulär studsmatta med riktigt bra studs

Pinepeak rektangulär studsmatta är en studsmatta som går fort att montera och som har bra studs. Duken och fjädringen utgör en utmärkt kombination. Duken är spänstig men också lagom expanderande.

Flera av de lite äldre barnen föredrar den här studsmattan på grund av formen ihop med spänsten. Den fungerar väldigt bra att öva volter och andra gymnastiska rörelser på. Eftersom den är avlång finns det en naturlig rörelseriktning.

Priset är klart överkomligt. Det finns förstås dyra, rektangulära studsmattor med ännu bättre spänst, men är du ute efter en bra instegsstudsmatta är det här ett grymt prisvärt alternativ.

Pine Peak Rektangulär Studsmatta blir bäst rektangulär studsmatta för den har ett rimligt pris, bra studs och en hög säkerhet.

Fri frakt, snabb leverans hos:

FAQ: Studsmatta – Vanliga frågor och svar

Hur gräver man ner en studsmatta?

Ska du gräva ned studsmattan måste du köpa en modell anpassad för ändamålet, eftersom det behöver kunna komma ut luft så konstruktionen måste vara anpassad för detta från början. Sedan gräver du ut ett skålformat hål i gräsmattan där du placerar studsmattan. Hålet gör att det finns utrymme för mattan att expandera nedåt när barnet hoppar.

Köpa studsmatta – köpråd

Den som ska köpa en studsmatta bör först bestämma hur stor den får vara och därefter se vilka modeller som ryms inom bestämd budget.

Checklista: Tänk på det här när du köper studsmatta

  • Vad du får för pengarna. Sätt en budget, vad får din studsmatta kosta? Vilka storlekar och modeller finns det inom det prisspannet?
  • Storlek och material. Ju större studsmatta desto mer utrymme finns det för barnet att röra sig. Har du lite äldre barn är standardstorleken runt 4,3 meter i diameter. De för små barn (3-6 år) är vanligen runt 1,5-2 meter i diameter. Det är viktigt att fjädrar, säkerhetsnät och all metall håller för väder och vind. Se till att garantin på studsmattan är fullgod.
  • Placering. Studsmattan ska alltid stå på plan och fast mark. Men det finns sedan lite olika varianter. Den nedgrävbara studsmattan gräver du ut ett skålformat hål för, och själva studsmattan är konstruerad så att det kan slinka ut luft. Vanlig studsmatta på ben är lite annorlunda konstruerad eftersom den inte behöver den luft-befriande konstruktionen, och har istället bågformade metallben som håller den drygt en halvmeter eller mer över marknivå.
  • Säkerhet. Varje år inträffar ett antal benbrott och andra skador för att barn har hoppat studsmatta, ofta för att flera hoppar samtidigt (vilket man inte ska). Du vill såklart ha en studsmatta som är så säker som möjligt så att skaderisken är minimal. Skyddsnät är då ett givet tillbehör, ofta följer det med på köpet. Likaså kantskydd.

Så testar vi varje studsmatta

Vi testar varje studsmatta genom att montera den själva och därefter studsar både vuxna och barn på den. Vi undersöker hur bra fjädring det är i mattan (hur högt kan du studsa), hur bra den är beroende på var du befinner dig på mattan, kvaliteten på materialen och även hur säker den är. Kan barnet exempelvis råka fastna med foten om det hoppar i utkanten av mattan? Hur säkert är egentligen kantskyddet? Följer det med ett skyddsnät?

Med tiden märker vi hur väl studsmattan presterar och hur bra den håller mot väder och vind. Priset på studsmattan är slutligen avgörande för slutbetyget.

Test-Piloterna
Logo