Bästa fläkt: TEST av 4 fläktar (2023)

Vilken fläkt är bäst i test? Det här är ett samlat test där vi rangordnar de bästa fläktarna vi har testat. Testet pågår just nu och uppdateras löpande med nya produkter. Vinnare meddelas snart.

Varje fläkt testas utifrån sin målgrupp och sitt pris. Vi undersöker hur fort det går att montera dem, hur lätta de är att använda, hur välbyggda de är, hur väl de kyler på olika avstånd och hur högt de låter. För att kunna göra noggranna tester använder vi sådant som bullermätare, elmätare för vägguttag och termometer. Vi gör både större enskilda tester, och ett samlat test med de bästa produkterna (denna sidan).

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Visa hela +
1

Sandstrøm Stfdcb19e – BÄSTA PELARFLÄKT

Tyst pelarfläkt med fjärrkontroll och bra kylning
sandström pelarflakt stfdcb19e
Tyst: Ja, aldrig över 55 dB Fjärrkontroll: Ja Ställbar styrka: Ja Justerbar höjd: Ja

9.3 PRISVÄRD
8.7 KYLNING
9.6 ANVÄNDARVÄNLIGHET
7.3 
BYGGKVALITET & DESIGN
8.0 DRIFTKOSTNAD
8.0
TILLBEHÖR

En prisvärd och tyst pelarfläkt som når både högt och lågt

Söker du en pelarfläkt till hemmet är Sandström en tillverkare som gör väldigt prisvärda fläktar. Deras pelarfläkt Sandstrøm Pelarfläkt Stfdcb19e har flera funktioner, många styrkelägen, en bra spridning och utmärkt kylning. Det tar inte mer än tre minuter för oss att installera den. Kylningen når upp till tre meter bort på maxläget. Sitter du 1,5 meter ifrån kyler den riktigt bra samtidigt som den fortfarande inte låter särskilt högt.

Det följer med en fjärrkontroll med denna pelarfläkt där du kan styra alla funktioner. Vi gillar naturläget där fläkten imiterar en naturlig vind. Sandström Stfdcb19e har en lite svajig konstruktion när vi puttar på den, men den är snygg och lättanvänd för sitt pris. Den gör sig väl och är bästa pelarfläkt.

Läs jämförandetest av flera pelarfläktar
Läs hela testet här

Fri frakt, snabb leverans hos:

2

Bluegaz BG64 – BÄSTA GASOLKAMIN MED FLÄKT

En effektiv gasolkamin som värmer bra och sprider värmen via fläkt
Bluegaz BG64 gasolkamin med fläkt
Piezotändning: Ja Fläkt: Ja Värmelägen: 3 Kapacitet: 70 kvm Vikt: 15 kg

9.2 PRISVÄRD
9.3 BYGGKVALITET & DESIGN
9.1 PRESTANDA
9.4 
FUNKTIONER
8.9 
UNDERHÅLL
7.4 
TILLBEHÖR

Sprider värmen jämnt i uterummet

Bluegaz BG64 Gasolkamin med fläkt är en robust gasolkamin som har klar fördel i att den sprider värmen i uterummet med hjälp av en inbyggd fläkt. Värmaren har keramiska element och en elektrisk fläkt. Fläkten är lite nedåtriktad så den plockar upp värmen som stiger och skickar ner den mot er i rummet. Den gör att du fortare kommer upp i en behaglig temperatur. Fläkten brusar en del, men inte störande mycket.

BG64 är enkel att starta men du måste hålla ett vakande öga och se så att den verkligen drar igång. Tänk på att slang och regulator inte ingår. Byggkvalitén är hög. Du väljer mellan att ha 1-3 element igång, på 3 ger den riktigt bra värme när det är minusgrader ute. På sommarkvällar räcker det med ett element igång. Detta är en enormt prisvärd gasolkamin med fläkt och den har dessutom CO2-vakt.

Fri frakt, snabb leverans hos:

3

Dyson Cool Tower AM07

Stilig pelarfläkt utan synliga fläktblad
Dyson Cool Tower AM07 fjärrkontroll
Tyst: Medel Fjärrkontroll: Ja Ställbar styrka: Ja Justerbar höjd: Nej

8.6 PRISVÄRD
9.1 KYLNING
9.3 ANVÄNDARVÄNLIGHET
8.3 
BYGGKVALITET & DESIGN
8.0 DRIFTKOSTNAD
8.0
TILLBEHÖR

En snygg bladlös fläkt som svalkar bra och är lätt att hålla ren

Dyson Cool Tower AM07 är en enormt populär bladlös fläkt och man förstår snabbt varför. Den kyler bra, både nära och på ett par meters avstånd. Storleken är bra balanserad mellan en smidig fläkt och en fläkt som når att svalka en person som sitter eller ligger ner. Släkten är oscillerande, men kan också låsas. Den låter lite väl mycket med tanke på priset, men är enkel att hålla rent eftersom den saknar synliga fläktblad.

Denna pelarfläkt har fjärrkontroll och den får du inte tappa bort för då kan du inte ändra inställningarna. Fjärrkontrollen har en given plats på fläktens ovansida där den ligger stabilt på grund av en inbyggd magnet. Det enda som finns på själva fläkten är en strömbrytare i knappform. Vill du ha en snygg fläkt som är enkel att hålla ren är detta valet för dig.

Läs jämförandetest av flera pelarfläktar
Läs hela testet här

Fri frakt, snabb leverans hos:

FAQ: Köpa fläkt

Vilken fläkt ska jag köpa?

Börja med att ta reda på var och hur du tänkt använda fläkten. Ska den värma eller kyla? Ska den även kunna rena? På vilken plats ska den stå? Utifrån svaren på dessa frågor kan du begränsa utbudet. Bestäm dig sedan för en prisklass och köp den fläkt som är bäst i prisklassen.

Vilka olika slags fläktar finns det?

Det finns golvfläkt, pelarfläkt, spisfläkt, gasolkamin med fläkt, luftrenare med fläkt och värmefläkt.

Test-Piloterna
Logo