Grilltermometer TEST: 5 bästa köttermometrarna 2024 (bäst i test)

Ja, man kan ju förstås öppna grillen eller ugnen med jämna mellanrum, skära i steken och provsmaka upprepade gånger och på så sätt höfta sig fram till när den är klar. Men varför? Det finns ju grilltermometrar.

Om utbudet i den här kategorin produkter känns alldeles oöverskådligt så kan vi glädja dig med att vi i det här testet presenterar fem grilltermometrar som alla är bäst på sitt sätt.

Vi har tittat på allt från kapacitet till funktioner och pris och gjort en slutgiltig bedömning av varje produkt. En av dem blir dessutom utsedd till den överlag bästa grilltermometern.

Visa hela +

Grilleye Termometer

Bästa grilltermometer för den som vill ha en mångsidig modell

Grilleye Termometer bäst i test
Typ: Uppkopplad grilltermometer med display Kapacitet: 2 köttbitar som standard, men kan ha upp till 6 stycken om du köper till 4 st givare till Uppkoppling: Ja, bluetooth App: Ja Display: Ja

9.6 PRISVÄRD
9.8 KAPACITET
9.6 FUNKTIONER

Fullutrustad kökstermometer för koll på upp till 6 köttbitar samtidigt

Grilleye Termometer är en otroligt prisvärd köttermometer som kan användas både till ugnen, grillen – ja till och med kyl och frys. Trots det väldigt rimliga priset är den uppkopplad och har upp till 100 meters räckvidd. Vi har inte haft möjlighet att testa huruvida dessa 100 meter stämmer, men kan säga att 50 meter var inga problem alls.

En klar fördel med denna termometer är att den har plats för så många grillsonder. Det följer med två i paketet, men du kan köpa till hela fyra stycken extra och kan därmed kontrollera temperaturen på upp till sex köttbitar samtidigt.

Du ansluter givarna på sidorna av displayen. Sedan kan du följa temperaturutvecklingen direkt på displayen, men vi rekommenderar att du laddar ner appen för där kan du ställa in temperaturlarm och sedan få en notis till mobiltelefonen när det du tillagar är klart. Ställ gärna graden 2-3 grader lägre än önskat eftersom köttbiten fortsätter att tillagas en stund efter att du plockat bort den från grillen eller ugnen.

Vi har använt denna stektermometer i nästan 9 månader nu och har fortfarande inte behövt byta batteri, vilket också är ett stort plus.

Grilleye Termometer blir bästa köttermometer eftersom den har många funktioner, kapacitet till hela sex köttbitar samtidigt, utmärkt räckvidd och mycket bra batteritid. Du får väldigt mycket köttermometer för pengarna.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Mingle Ugns- och grilltermometer

Billig köttermometer med display för ugn eller grill

Mingle ugns- och grilltermometer bäst billig termometer
Typ: Köttermometer med display Kapacitet: 1 köttbit Uppkoppling: Nej App: Nej Display: Ja, magnetisk

8.9 PRISVÄRD
8.4 KAPACITET
8.9 FUNKTIONER

Inbyggt larm som säger till när köttet är klart

Mingle ugns- och grilltermometer är en lättanvänd termometer som håller koll på temperaturen i celsius (C) eller farenheit (F). Touchdisplayen kan vara lite svår att få kontakt med om du inte har helt torra fingertoppar, men bortsett från detta finns det väldigt lite att anmärka på.

Trots att den är så billig känns den väldigt genomtänkt. Visst, du kan bara använda den för en köttbit i taget – men så är det med i princip alla kökstermometrar för under 500 kronor.

En klar fördel är att du kan sätta larm så att den piper när köttet uppnår en viss temperatur, på så vis slipper du stå och övervaka tillagningen.

Det som skiljer denna från mängden är att den inte är en traditionell instickstermometer, utan den har en display du kan placera på utsidan av ugnen eller grillen. Displayen är magnetisk, vilket gör att du kan fästa den på ugnen – men du bör nog undvika att fästa den på grillen eftersom den riskerar att smälta då.

Mingle ugns- och grilltermometer blir bäst billig termometer eftersom den har ett lågt pris men samtidigt kommer med magnetisk display och en relativt lång givare.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Weber Igrill 2

Uppkopplad grilltermometer för minutiös kontroll över tillagningen

Weber Igrill 2 har både display och app-stöd
Typ: Uppkopplad grilltermometer med display Kapacitet: 2 köttbitar som standard, du kan köpa till 2 stickor till Uppkoppling: Ja, bluetooth  App: Ja, innehåller även information om olika köttbitar / styckdetaljer och temperatur Display: Ja, magnetisk

8.7 PRISVÄRD
9.5 KAPACITET
9.7 FUNKTIONER

Stektermometer som kan hålla koll på upp till fyra köttbitar

Weber Igrill 2 är en grilltermometer som har både display och bluetooth-uppkoppling. Det följer med två stickor som du placerar i köttbitarna – displayen har plats för ytterligare två men då får du köpa till extrastickor – och dessa ansluts i andra änden till displayen. Displayen är magnetisk så du kan fästa den på grillbordet.

Det är enkelt att navigera mellan de olika köttbitarnas temperatur på displayen. Men ännu enklare blir det om du laddar ner Webers app Igrill och kopplar upp grilltermometern till den. Där kan du följa värmeutvecklingen i styckdelarna, du kan även kolla upp vad som är optimal tillagningstemperatur och liknande.

Batteritiden är riktigt bra. Vi använder den en hel sommar utan att batteriet dör.

Weber Igrill 2 blir bäst i test eftersom det är en funktionsrik och väldigt användarvänlig grilltermometer med plats för flera temperatursonder så att du kan mäta innetemperaturen i två köttbitar samtidigt och möjlighet att köpa till ytterligare två. Det blir genast väldigt enkelt att flytta runt köttbitarna på grillen och få en fullständig förståelse för värmefördelningen i den.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Weber Igrill Mini

Liten men uppkopplad köttermometer för en köttbit i taget

Weber Igrill Mini och dess mobilapp framför en klotgrill
Typ: Uppkopplad grilltermometer med display Kapacitet: 1 köttbit Uppkoppling: Ja, 45 m räckvidd  App: Ja, innehåller även information om olika köttbitar / styckdetaljer och temperatur Display: Ja

8.6 PRISVÄRD
8.0 KAPACITET
9.2 FUNKTIONER

Våra mätningar visar att du kan gå 40-50 meter från grillen eller ugnen utan att tappa mottagning

Weber Igrill Mini är en grilltermometer i fickformat. Den har bara plats för en temperatursond, men ska du göra en stek räcker det gott och du kan ju även använda den för att få en översiktlig bild över temperaturen i flertalet köttbitar genom att du kontrollmäter en.

Webers stektermometer är kompakt och lättanvänd. Givaren ansluts till köttbiten och till displayen och sedan kan du följa temperaturutvecklingen i köttet. Laddar du ner Webers app kan du även se temperaturen i mobiltelefonen. I appen hittar du även en massa annan matnyttig information, såsom idealisk innetemperatur i olika styckdetaljer.

Vi testar att gå bort från termometern och mäter räckvidden utomhus till ungefär 40-50 meter. Inomhus täcker den hela det 150 kvadratmeter stora huset, men det är träväggar och vi har inte haft möjlighet att testa den i hus med stenväggar eller betongväggar.

Weber Igrill Mini blir bäst liten grilltermometer eftersom det är en trådlös grilltermometer till ett rimligt pris och med bra byggkvalitet och användarvänlighet.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Weber Connect smart grilling hub

Gör din grilltermometer trådlös med hjälp av Webers wifi-hubb

Weber grilltermometer wifi tillbehör
Typ: Wif-hubb för termometer Kapacitet: Plats för upp till 4 givare Uppkoppling: Ja, WiFi App: Ja, innehåller även information om olika köttbitar / styckdetaljer och temperatur Display: Ja

8.2 PRISVÄRD
8.7 KAPACITET
8.5 FUNKTIONER

En kompakt liten hubb som gör din grilltermometer trådlös

Weber Connect smart grilling hub är ett tillbehör som gör din köttermometer trådlös. Den kopplas upp på ditt trådlösa hemmanätverk, sedan ansluter du temperaturgivarna rakt in i hubben.

Hubben har en praktiskt storlek och ett användarvänlig användningsförfarande. När vi recenserar den inser vi snabbt hur smidigt det är att kunna få notiser till mobiltelefonen när köttbiten uppnått en viss innetemperatur, istället för att behöva springa och kolla till en display.

Weber Connect smart grilling hub blir bästa grilltillbehör eftersom den gör matlagningen betydligt mer avkopplande för den som har ansvaret för grillen eller ugnen, då den kan slå sig ner i en solstol eller fåtöljen och vänta på en notis i mobilen.

Fri frakt, snabb leverans hos:

FAQ: Allt om termometer till grillen eller ugnen

Vad är skillnaden på en grilltermometer, en köttermometer och en stektermometer?

Det är ingen skillnad på en grilltermometer, köttermometer eller stektermometer. Alla består av temperatursonder (stickor) som man sticker ner i köttet och de har kablar som löper till en utomhusdel som visar temperaturen. Displayen ska placeras utanför ugnen eller grillen.

Köpa grilltermometer

När du ska köpa en termometer till grillen eller ugnen är det viktigt att du först bestämmer en budget och sedan funderar igenom ett antal faktorer som vi listar nedan.

Checklista: Tänk på det här när du köper termometer till grill och ugn

  • Kapacitet: Hur många köttbitar brukar du vanligen tillaga på en och samma gång? Det vanliga är att stektermometern har plats för mellan 1-4 sonder (de du sticker ner i köttet). Om du vill kunna tillaga flera köttbitar samtidigt och kontrollera temperaturen i alla behöver du förstås en modell med kapacitet för multipla stickor.
  • Övervakning: Vill du ha en liten grilltermometer som du bara snabbt trycker ner i köttet för att kontrollera köttets innetemperatur där och då, eller vill du ha en modell där stickorna sitter kvar hela tillagningen och du kan övervaka via en display (eller mobil) från utsidan?
  • Uppkoppling: Det finns en del köttermometrar som är uppkopplade. Vanligen har tillverkaren då byggt in bluetooth, vilket innebär att du kan sätta dig på en stol i närheten av grillen eller ugnen och hålla koll på temperaturutvecklingen i mobilen. Men vill du även kunna gå ifrån ugnen eller grillen så behövs wifi, det finns då särskilda tillbehör du kan köpa till för att koppla upp termometern på ditt hemmanätverk.

Så testar vi grilltermometrar

När vi testar termometrar till grillen eller ugnen så gör vi så att vi tillagar ett antal köttbitar och sticker ner sonden i dem. Placeringen är i tjockaste delen men inte nära ben. Vi undersöker hur användarvänliga de är, hur bra koll man har på temperaturen, hur hållbara de är och vilka sätt man kan använda dem på.

Vi testar köttermometrarna för att se vilka som är bäst i test, och vilka som kanske inte vinner testet men som ändå är riktigt bra köp för en specifik målgrupp.

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Carl Eriksson
Test-Piloterna
Logo