Syskonvagn TEST: 4 bästa dubbelvagnarna 2023 (bäst i test)

Den som får tvillingar eller två barn i någorlunda tät följd kan tycka att det verkar praktiskt med en så kallad syskonvagn (eller tvillingvagn om man så hellre vill).

Det är naturligtvis enklare att flytta båda barnen på samma gång än att ha två separata barnvagnar, men de passar bäst om barnen är under tre år gamla.

De här vagnarna är lite större och därmed aningen mer otympliga än vanliga barnvagnar, men det finns flera olika modeller och flera olika finesser.

För att du ska få lite lättare att navigera i utbudet av syskonvagnar så har vi sammanställt ett test där fyra olika testvinnare med olika styrkor ingår.

Visa hela +

Baby Jogger City Mini GT2 Double

Bäst syskonvagn för allroundkörning i normal terräng

Baby Jogger City Mini GT2 double syskonvagn bäst i test
Typ: Syskonvagn Fotstöd: Ja Liggdel: Ja, går att köpa i kit med liggdel Ålder: 6 mån-3 år sittdel, 0-3 år med liggdel Hjul: Punkteringsfria, låsbara framhjul Vändbar sittdel: Ja Storlek ihopfälld: 94x79x46 cm Kompatibel med babyskydd: Nej

9.5 PRISVÄRD
9.2 SMIDIGHET

9.5 KOMFORT
9.3 BYGGKVALITET

 

Testvinnande syskonvagn med hög komfort och smidig storlek

Baby Jogger City Mini GT2 Double är en syskonvagn som är riktigt skön att köra, och även bekväm för barnet att sitta i. Stötdämpningen är utmärkt och en klar förbättring från föregående års version av den här barnvagnen. Trots att vi har två 3-åringar som sitter i vagnen är den lättrullad på olika typer av underlag. Den rullar problemfritt fram över både gräs och grus. Likaså är det lätt att svänga med den, du känner hela tiden att du har kontroll.

Baby Joggers syskonvagn är även ett bra köp när man tittar på rymlighet. Barnen har gott om utrymme att variera ställning i sittdelen, samtidigt som de sitter säkert. Sittdelarna är vändbara och har fotstöd som kan justeras. Här har vi inget att anmärka på.

Ska vi anmärka på något är det att varukorgens öppningar är skrymmande och det kan vara svårt att pula in större grejer där utan att man behöver anstränga sig. Men den är rymlig i sig.

Denna syskonvagn från Baby Jogger är väldigt enkel att fälla ihop. Det går fort och är enkelt. Den blir kompakt nog att rymmas i bagageutrymmet men så att man även får plats med annat där.

Baby Jogger City Mini GT2 Double blir bäst i test eftersom den har så enormt bra komfort, är väldigt lätt att köra och lika enkel att packa ihop om du ska iväg på biltur.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Britax B-Agile Double

Billig syskonvagn som lätt styrs med en hand

Britax B-agile billig syskonvagn
Typ: Syskonvagn Fotstöd: Ja Liggdel: Ja, går att köpa i kit med liggdel Ålder: 6 mån-3 år sittdel, 0-3 år med liggdel Hjul: Punkteringsfria, låsbara framhjul Vändbar sittdel: Ja Storlek ihopfälld: 78x72x31 cm Kompatibel med babyskydd: Ja

9.4 PRISVÄRD
9.5 SMIDIGHET

9.2 KOMFORT
9.2 BYGGKVALITET

Syskonvagn som blir bästa budgetval för att den är så smidig

Britax B-Agile Double är en syskonvagn som har en smidig storlek samtidigt som den är väldigt lätt att styra. Du som lägger stor vikt vid just smidighet har en riktig fördel i den här vagnen, inte bara när du kör utan även när den ska förvaras i exempelvis bilen då den blir väldigt liten när du viker ihop den.

Barnvagnen är även utmärkt på så vis att du kan justera ned bägge ryggstöden till plant liggläge så att barnen kan vila. En annan fördel är att den även kan kompletteras med babyskydd.

Britax syskonvagn rullar med mjukhet fram över olika typer av underlag. Det vi kan tycka är lite negativt är att de små framhjulen inte känns helt stabila när vi kör barnvagnen i mindre mängder blötsnö, den blir då inte riktigt lika lättstyrd som annars. Men samtidigt har den väldigt bra fjädring och barnen både sitter och ligger bekvämt med lagom stort utrymme.

Britax B-Agile Double blir bäst billig syskonvagn eftersom den förenar hög komfort, god kvalitet och bra framkomlighet med ett lågt pris.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Bugaboo Donkey 5 Duo

Bäst syskonvagn för kvalitetsmedvetna

Bugaboo Donkey 5 syskonvagn
Typ: Syskonvagn Fotstöd: Ja Liggdel: Ja, går att köpa i kit med liggdel Ålder: 6 mån-3 år sittdel, 0-3 år med liggdel Hjul: Punkteringsfria, låsbara framhjul Vändbar sittdel: Ja Storlek ihopfälld: 90x74x52 cm Kompatibel med babyskydd: Ja

9.2 PRISVÄRD
9.8 SMIDIGHET

9.5 KOMFORT
9.7 BYGGKVALITET

Kvalitetsvagn för syskon som vill åka bekvämt

Bugaboo Donkey 5 är en syskonvagn som håller mycket hög kvalitet och som har många bra funktioner. Vagnen är även ergonomisk för den som kör den. Jämfört med föregångaren Donkey 3 är sitter/ligger barnet lite högre upp. Chassit är nämligen mer högställt. Det innebär att du inte behöver böja dig särskilt mycket för att nå barnen. 

Bugaboos barnvagn rullar också väldigt bra över både asfalt och grusväg. Enda gången vi finner den lite tungkörd är i uppförsbacken när det är snömodd, men här har de flesta syskonvagnarna problem.

Bugaboo Donkey 5 duo blir bästa premiumval för den som ska köpa syskonvagn eftersom den förenar en ergonomisk och komfortabel konstruktion med hög framkomlighet och utmärkt design och byggkvalitet.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Beemoo Swing+

Bäst vagn för dig som har tvillingar

bästa tvillingvagn beemoo swing+
Typ: Tvillingvagn Fotstöd: Ja Liggdel: Ja, går att köpa i kit med liggdel Ålder: 6 mån-3 år sittdel, 0-3 år med liggdel Hjul: Punkteringsfria, låsbara framhjul Vändbar sittdel: Ja Storlek ihopfälld: 94x79x46 cm Kompatibel med babyskydd: Nej

7.9 PRISVÄRD
8.2 SMIDIGHET

8.2 KOMFORT
8.2 BYGGKVALITET

En tvillingvagn med vändbar sittdel och bra komfort

Beemoo Swing+ är en tvillingvagn som går att köpa både med och utan liggdel, så att du kan använda den redan från att dina tvillingar är nyfödda. Det som framför allt gör den så bra för dig som precis fått tvillingar är det låga priset. Du som får två barn på en gång måste köpa dubbelt av nästan allt och att då ha en komfortabel och lättkörd vagn till ett lågt pris blir väldigt viktigt.

Denna vagn har vändbar sittdel. Dessutom är hjulen ganska stora och rullar riktigt bra över både grus, gräs och asfalt. Tyvärr går det inte att fälla sittdelen i fullt liggläge, men du kommer väldigt nära.

En annan nackdel med denna vagn är att den inte är så rymlig för äldre barn. När dina tvillingar fyller fyra börjar denna syskonvagn att bli för liten.

Beemoo Swing+ blir bästa tvillingvagn eftersom den har ett bra pris och samtidigt hög komfort. Den räcker inte så länge som vi skulle önska men fungerar utmärkt så länge barnen inte vuxit ur den.

Fri frakt, snabb leverans hos:

FAQ: Syskonvagn- Vanliga frågor och svar

Vilken syskonvagn är bäst?

Den syskonvagn som är bäst är den som har hög komfort för dina barn, är säker, lätt att köra och som får plats i bilen och i förvaringsutrymmet när du inte använder den. Våra tester visar vilken som är den bästa syskonvagnen för olika typer av användare.

När behövs syskonvagn?

En syskonvagn behövs när du har två barn som fortfarande är så pass små att en barnvagn är nödvändig för att ni ska kunna transportera er mellan olika platser, exempelvis till förskolan eller en längre promenad i parken. Syskonvagnen gör att du inte behöver köra två vagnar samtidigt, en och samma vagn innehåller plats för bägge barnen – den har ett enda chassi men två sitsar, exempelvis en liggdel och en sittdel eller två av samma sort.

Köpa syskonvagn – köpråd

Den som ska köpa en syskonvagn bör först bestämma en budget, och sedan tänka igenom ett antal punkter (se nedan).

Checklista: Tänk på det här när du köper syskonvagn

  • Vad du får för pengarna. Sätt en budget, vad får din syskonvagn kosta?
  • Sittvagn eller syskonvagn med liggdel. Har du precis fått tvillingar är det en syskonvagn med dubbla liggdelar i som är en bra start, liggdelen är från 0 månader upp till omkring 9 månader. Har du däremot ett äldre barn och en nyfödd är en syskonvagn med en sittdel och en liggdel rätt väg att gå. Är det två barn i exempelvis 2-årsåldern räcker det med en syskonvagn med två sittdelar till.
  • Säkerhet. En syskonvagn blir förstås tyngre eftersom den är som två vagnar i ett och dessutom bär två barn i sig, därför är det extra viktigt att du har god kontroll över vagnen. Vissa modeller har broms så att du kan bromsa upp den i nedförsbackar. De flesta har låsbara framhjul så att du får bra kontroll. Sittdelarna bör ha vadderade flerpunktsbälten.

Så testar vi varje syskonvagn

Vi testar varje syskonvagn genom att utföra ett antal prestandatester och därefter får en familj behålla vagnen över tid för att se hur den tål långvarigt bruk. Vi använder den på allt från grusväg, i stan och på skogspromenad. Hur bra stötdämpning har den för barnen? Vad väger den? Hur snabbt kan du fälla ihop den? Är det lätt att svänga på olika underlag? Hur säker är vagnen?

Med tiden märker vi hur väl syskonvagnen presterar och hur bra den håller. Priset på syskonvagnen är sedan avgörande för slutbetyget.

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Elina Blom

Elina Blom

Elina Blom är en välkänd och etablerad recensent inom hem, trädgård och hemelektronik. Hon har arbetat som produkttestare i över 15 år och även varit chefredaktör för stora kända tekniksajter. Idag håller hon i Test-piloternas tester av trädgårdsmaskiner. Elina har bland annat varit nordisk chefredaktör för TechRadar, arbetat som nordisk testredaktör på PriceRunner / bäst-i-test.se och byggt upp deras tester inom trädgård, hemelektronik och hushållsmaskiner och idag arbetar hon på Plantagen med deras redaktionella innehåll inom trädgård och trädgårdsmaskiner. Vid sidan av det arbetet testar hon allt från gräsklippare till häcksaxar för oss här på Test-Piloterna.se.

Test-Piloterna
Logo