Proteinpulver TEST: 8 bästa protein- och vasslepulvren 2023 (bäst i test)

Den som har en aktiv livsstil och tränar riktigt hårt kan behöva ett tillskott i form av proteinpulver för att kroppen ska kunna klara av att hålla sin naturliga balans.

För den som styrketränar hårt ligger rekommendationen på ett intag på mellan två och tre gram protein per kilo kroppsvikt och dag, och att få i sig den mängden via den vanliga kosten kan vara en utmaning. Där kommer proteinpulvret in. Och här finns ett enormt utbud.

Vi har därför genomfört ett stort test av protein- och vasslepulver, där vi listar vilka testade produkter som är bäst i sitt segment. Vi gör noggranna tester där vi jämför de senaste och absolut bästa proteinpulvren på marknaden. Våra experter har bland annat testat viktiga värden såsom mängd protein, kolhydrater, mineraler och vitaminer. Även priset har förstås funnits med i bedömningen.

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Visa hela +

Whey-100 Vassleprotein 1 KG

Bästa proteinpulver för det har utmärkt innehåll och är så prisvärt

100-whey-protein
Typ: Vassleprotein Antal smaker: 12 Pris: Mellan Proteiner: 85 gram per 100 gram Kcal: 359 per 100 gram Kolhydrater: 2-5 gram per 100 gram  Fett: 2-4 gram per 100 gram Sockerarter: 1.2 gram / 100 gram Energi: Ca 1500 kJ / 350 kcal  Antal portioner: ca 28 Sötningsmedel: Ja, Sukralos, acesulfam-K Laktos: Väldigt låga nivåer

9.6 PRISVÄRDHET
9.4 PROTEIN

8.2 PORT. PER KRONA
9.6 SMAK

 

Stor variation av smaker och många portioner gör detta proteinpulver bäst i test

Whey-100 är det mest prisvärda proteinpulvret på marknaden sett till vad du får för pengarna. Detta proteinpulver har hela 87 gram protein per portion, och i samma veva håller det kolhydraterna på en relativt låg nivå. Detta gör att du kan maximera träningen – och träningsviljan – tack varje det sunda kolhydratintaget från Whey-100, men samtidigt maximera muskeltillväxten men det generösa innehållet av protein.

100-whey-protein-skopa

Vi finner att Whey-100 är lätt att blanda ut. Vi testar en variant med chokladsmak och får då en fyllig och lättdrucken proteindryck. Gillar man inte choklad så har Whey-100 över 12 olika smaker som sträcker sig från vanilj till smaker såsom iskaffe, hallon med flera, man kan hitta en smak som kommer att passa de flesta.

På 1 kg Whey-100 protein får vi ut ca 30 portioner under vårt stora test av Whey-100 och det räcker och blir över även om man tränar många dagar i veckan.

+ Bra pris per portion, smakar bra, mycket energi, lättdrucken
Inget än så länge

Fri frakt, snabb leverans hos:

100% Whey Gold Standard Vassleprotein

Helt klart den bästa vanilj och chokladsmak som vi har testat.

100%-Whey-Gold-Standard-choklad-vanilj-vassleprotein
Typ: Vassleprotein Antal smaker: 12 Pris: Mellan Proteiner: 84 gram per 100 gram Kolhydrater: 2 gram per 100 gram  Fett: 1 gram per 100 gram Sockerarter: 1.2 gram per 100 gram Energi: Ca 1500 kJ / 350 kcal per 100 gram  Antal portioner: ca 30 Sötningsmedel: Ja, Aspartam Laktos: Ja, låga nivåer

8.4 PRISVÄRD
8.2 PROTEIN

9.4 PORT. PER KRONA
8.9 SMAK

Många olika smaker samt flertalet storekar 1kg, 2,4kg samt 4,5kg

100% Whey Gold standard är det proteinpulver som, utan tvekan, är det som smakar absolut bäst av alla proteinpulver vi har testat. Under vårt test fick vi chansen att testa både Chocolate Mint samt Vanilla ice cream som är helt fantastiska när det kommer till smakupplevelsen. Vi finner att pulvret inte klumpar sig och att det är snällt mot magen.

Det är inte bara smaken som är riktigt god. Vi finner även att urvalet av smaker är ett av de bästa, med sina 12 olika smaker finns det något för alla. Vad vi även gillar är att det finns tre olika färdiga förpackningar man kan köpa 1 kg, 2,4 kg eller hela 4,5 kg vilket inte bara är bättre för plånboken om man köper mer men det gör också att man kan bunkra upp så att man alltid har proteinpulver hemma. Det är så många proteinpulver som enbart kommer i 0.5-1 kilos-förpackningar men här behöver vi inte oroa oss för det.

Vi får ut cirka 28 serveringar per kilo vilket är en av de bättre men inte bäst, men på samma gång så gör sig smaken sig väl värd så de 3 serveringar som man förlorar på att köpa detta proteinpulver är inget man bryr sig om i slutskedet.

+ Smakar fantastiskt, klumpar inte, mycket protein for pengarna
Lite dyrare än genomsnittet

Fri frakt, snabb leverans hos:

Core Whey protein Vassleprotein

Gott vassleproteinpulver som kommer med ett billigt pris

Core-whey-protein-basta-budget
Typ: Vassleprotein BCAA Antal smaker: 12 Pris: Budget Proteiner: 80 gram per 100 gram Kolhydrater: 6 gram per 100 gram  Fett: 5 gram per 100 gram Sockerarter: 5.9 gram per 100 gram Energi: Ca 1637 kJ / 350 kcal per 100 gram  Antal portioner: ca 26 Sötningsmedel: Nej Laktos: Ja, låglaktos

8.9 PRISVÄRD
8.0 PROTEIN

8.3 PORT. PER KRONA
8.0 SMAK

Kommer i flera olika smaker samt olika nivåer av sötning

När det kommer till billiga Proteinpulver så kommer Core Whey Protein in som en av dom billigare och gör sig väldigt väl där vi finner hela 13 olika smaker och där man kan välja att köpa 1 kg eller 4 kg vilket alltid uppskattas.

Dom smaker vi hade under vårt test var: Vanilj milkshake, Neutral utan sötning samt Jordgubb milkshake lättsötad. Överlag finner vi en god smak där Vanilj milkshake och Jordgubb lättsötad smakar väldigt bra men där Vanilj milkshake helt klart tar hem priset när det kommer till smak. Den neutrala smakar som vi misstänkt, vi finner ingen större glädje i att dricka den men den är lättare än att dricka exempelvis protein gjorda av exempelvis hampa.

Core-whey-protein-basta-billiga-skopa

En sak vi gillar är konsistensen man måste dock jobba lite snabbare då det annars finns en liten risk att den klumpar sig. Både Vanilj milkshake samt jordgubb gör sig väldigt väl för just milkshakes eller tjockare smoothies. Vi får också en bättre mättnadskänsla vilket gör sig optimalt om man exempelvis håller på att gå ner i vikt.

+ Bra smak, God mättnadskänsla, Många smaker samt olika nivåer av sötning
Klumpar sig lätt

Fri frakt, snabb leverans hos:

Star nutrition Whey 80

Ett vassleproteinpulver som kommer i 20 olika smaker

Star-nutrition-whey-80-protein
Typ: Vassleprotein BCAA Antal smaker: 20 Pris: Budget Proteiner: 74 gram per 100 gram Kolhydrater: 6 gram per 100 gram  Fett: 8,4 gram per 100 gram Sockerarter: 3-4,9 gram per 100 gram Energi: Ca 1537 kJ / 350 kcal per 100 gram  Antal portioner: ca 36 Sötningsmedel: Ja, Aspartam samt acesulfam-K Laktos: Ja, låglaktos

8.8 PRISVÄRD
7.8 PROTEIN

8.3 PORT. PER KRONA
8.0 SMAK

Detta proteinpulver gör sig väl för den som behöver hålla en budget

Att Whey 80 är en av Star nutritions mest sålda proteinpulver är ingen nyhet och detta vassleprotein är en av dom billigaste vi har testat. Under vårt test, testade vi double rich chocolate samt vanilj päron. Double rich choklad var riktigt god, har man lyxen att kunna använda sig av mjölk så är den en hit även om vatten funkade bra också. Vanilj-päron var dock ingen höjdare smakmässigt, den gick att få ner men kändes rätt blaskig och man var tvungen att få till rätt mängd vatten/mjölk för att få en ok smak. Men som Whey 80 har med sig är att det finns över 20 olika smaker så om man inte är sugen på choklad kommer man kunna hitta den smaken som passar en bäst.

Rent energimässigt finner vi att vi får ett gott tillskott av energi samt uthållighet vilket resulterar i goda resultat. Även återhämtning efter hårdare pass känns bättre då energiintaget i Whey 80 är relativt högt och lite mer energi gör mycket under intensiva perioder.

Whey 80 från Starnutrition gör sig till ett prisvärt vassleprotein och har man exempelvis inte råd att köpa testvinnaren Whey 100 så finner du ett absolut dugligt proteinpulver med många smaker och packad med bra energi.

+ Många smaker, bra med energi, Mycket för pengarna
En del tveksamma smaker

Fri frakt, snabb leverans hos:

Aware 100% Whey protein

Bra smak samt fantastiskt prisvärdhet när det kommer till pris per portion

aware-whey-intro
Typ: Vassleprotein Antal smaker: 6 Pris: Mellan Proteiner: 72 gram per 100 gram Kolhydrater: 4 gram per 100 gram  Fett: 5 gram per 100 gram Sockerarter: 4 gram per 100 gram Energi: Ca 1460 kJ / 349 kcal per 100 gram  Antal portioner: ca 28 Sötningsmedel: Ja, Aspartam, ace-k Laktos: Ja, låga nivåe

8.4 PRISVÄRD
8.2 PROTEIN

9.6 PORT. PER KRONA
8.9 SMAK

Aware 100% Whey protein finns i 6 olika smaker och har låg laktoshalt

Aware 100% Whey protein är ett proteinpulver från Aware Nutrition detta prisvärda proteinpulver kommer in med 6 olika smaker och vi har testat smaken blåbärsglass. Proteinpulvret i sig är lättblandat, klumpar inte och smakar gott. Blåbärssmaken kanske inte är den kraftfullaste men tack vare en god ton av vanilj finner vi proteinpulvret lättdrucket och lätt att få ner.

Det som är en riktig hit är vad man får för sina pengar. Med ett pris på 9.8 kr per portion så kommer Aware 100% Whey Protein in som det mest prisvärda när man ser på vad man får betala per portion, väldigt imponerade för ett effektivt proteinpulver

aware-whey-portion-per-krona

Proteinmässigt finner vi ett lite mindre innehåll av proteiner på 72 gram per 100 gram, dock finner vi inte att detta är någon större skillnad ungefär 5% än vår testvinnare. Men om man är ute efter enbart högt proteininnehåll så finns det andra alternativ. 

Slutsats: Aware 100% Whey protein gör sig till ett av dom mest prisvärda proteinpulvren vi har testat och har man överseende men att proteininnehållet som är ungefär 5% lägre så får man ett proteinpulver som gör sig bra i smak, har ett otroligt bra pris per portion samt har lågt laktosinnehåll.

+ Mycket för pengarna, klumpar inte, Lättdrucken
Kunde ha varit lite högre proteinhalt

Fri frakt, snabb leverans hos:

Vegan Muscle Protein 1600 g

Helt klart det mest välsmakande veganska proteinpulvret

Vegan-Muscle-Protein-1600g
Typ: Vegansk proteinpulver – Ärtprotein Antal smaker: 2 Pris: Mellan Proteiner: 72 gram / 100 gram Kolhydrater: 1,8 gram per 100 gram  Fett: 8,5 gram per 100 gram Sockerarter: 0,7 gram per 100 gram Energi: Ca 1665 kJ / 398 kcal per 100 gram Antal portioner: ca 50 Sötningsmedel: Ja, Aspartam, acesulfam K Laktos: Nej

8.7 PRISVÄRD
7.9 PROTEIN

9.6 PORT. PER KRONA
7.7 SMAK

Man får många välsmakande portioner för pengarna.

Är man ute efter veganska alternativ till proteinpulver så kan det vara klurigt i sig i många fall då marknaden erbjuder en stor mängd proteinpulver som är just veganska- men som vi alla vet smakar inte alla veganska proteinpulver speciellt bra. Men Här med muscle protein spinneriet proteinpulver gjort på ärtprotein som gör sig otroligt bra sure Vi finner och smaker tyvärr med båda smakerna choklad och jordgubb smakar väldigt bra. Samt så är det minimalt med klumpar när vi blandar den det funkar vi har testat både vatten och havredryck och gör sig väldigt väl vi finner abra drycken gör sig mer krämig än om vi bara använder vatten

Även om priset i sig är högre så har ändå detta veganska proteinpulver en hög prisvärdhet när du får upp till 50 portioner per förpackning. Jämför vi detta proteinpulver på marknaden så finner vi att för det priset som det här säljs för så får man fler portioner från det här veganska proteinpulver än från andra tillverkare som gör veganska proteinpulver

Vi vet att  många andra veganska proteinpulver har lite lägre proteininnehåll där Vi finner protein på 72 gram per 100 gram Vilket är ungefär 8 % mindre än normala whey protein  vilket gemene man inte borde märka speciellt mycket utan det är väldigt liten skillnad. Vi finner även att fetthalten är betydligt högre på 8,5 genomsnittet är 2-3 gram men det gör inte någonting för här handlar också om att de nyttiga fetter så man behöver inte oroa sig lika mycket för den högre fetthalten.

+ Smakar bra, Nyttiga fetter, 100% mjölkfri
Säljs endast i större paket.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Aware Vegan Protein

Ett veganskt proteinpulver som är både laktos samt glutenfritt

Aware-nutrition-vegan-protein-pulver-test
Typ: Ärtprotein / Risprotein Antal smaker: 2 Pris: Mellan Proteiner: 74 gram / 100 gram Kolhydrater: 3,6 gram per 100 gram  Fett: 3 gram per 100 gram Sockerarter: 1,6 gram per 100 gram Energi: Ca 1405 kJ / 306 kcal per 100 gram Antal portioner: ca 26 Sötningsmedel: Ja, Aspartam Laktos: Nej Gluten: Nej

8.4 PRISVÄRD
8.0 PROTEIN

9.4 PORT. PER KRONA
8.3 SMAK

Ett gott veganskt proteinpulver utan konstiga bismaker.

Är man en person som har en väldigt känslig mage samt att man inte vill äta kött eller mejeriprodukter så kan det vara en rejäl utmaning att hitta ett funktionellt proteinpulver. Men detta proteinpulver från Aware nutrition fyller i alla dom tre punkterna och vi finner ett proteinpulver som gör sig lite limiterat när det kommer till mångfald av smaker men som gör sig otroligt väl överlag i detta oftast krångliga segment.

Smakmässigt finner vi ett väldigt gott proteinpulver vi finner dom två smakerna äpple och kanel samt choklad & kokos lättdruckna och att dom inte klumpar sig. Det är ganska vanligt med bismaker när det kommer till veganska proteinpulver men här märker vi inga bismaker under vårt test. Vi hade gärna velat ha fler smaker att välja på.

Aware-nutrition-vegan-protein-pulver-closeup-test

Vi får inga magsmärtor eller svullna magar under tiden vi har testat detta proteinpulver, tumme upp.

Slutsats: Detta är ett proteinpulver som inte bara passar veganen utan har man känslig mage vare sig mot laktos eller gluten så är detta ett bra val tack vare sitt hyggliga pris per portion samt goda smak.

+ Gluten och Laktosfri, Bra pris per portion, Bra smak
Få smaker

Fri frakt, snabb leverans hos:

Biotech Zero Whey Protein

Även om det står Zero så har detta proteinpulver sötningsmedel

Biotech-zero-whey-protein-picture
Typ: Vassleprotein Antal smaker: 2 Pris: Mellan Proteiner: 80 gram / 100 gram Kolhydrater: 3,6 gram per 100 gram  Fett: 3 gram per 100 gram Sockerarter: 1,6 gram per 100 gram Energi: Ca 1405 kJ / 306 kcal per 100 gram Antal portioner: ca 26 Sötningsmedel: Ja, Aspartam Laktos: Nej

7.2 PRISVÄRD
7.8PROTEIN

8.0 PORT. PER KRONA
6.8 SMAK

Vi finner 8 olika smaker att välja mellan

Biotechs Zero Whey Protein är ett vasselproteinpulver som kommer in som ett laktosfritt alternativ. Detta är något som är en stor bonus speciellt för de med känslig mage. Vi finner 8 olika smaker och under vårt test hade vi choklad som helt ärligt inte var så imponerande.

Smaken kändes väldigt matt och chokladsmaken var relativt minimal. Vi finner dock inte detta proteinpulver svårt att få ner, tvärtom det var lätt att mixa och klumpar var minimala

Biotech-zero-whey-protein-skopa

Detta proteinpulver har även Zero i namnet vilket indikerar att det inte ska vara något socker i, dock finner vi att det finns en liten mängd glukossirap i vilket kanske inte gör så stor skillnad men det finns fortfarande där så.

När det kommer till laktosen så finner vi absolut inga problem med magsmärtor eller liknande om det är så att man är känslig mot laktos

Slutsats: Även om vi finner en liten mängd socker i denna produkt så gör den sig väl i både högt innehåll av protein samt att befrielsen från laktos. Är man dock ute efter ett proteinpulver med väldigt bra smak eller att man vill ha något som är helt sockerfritt så finns det bättre alternativ.

+ Laktosfri
Chokladsmaken är ingen favorit.

Fri frakt, snabb leverans hos:

FAQ: Proteinpulver – Vanliga frågor och svar

När ska man ta proteinpulver?

Proteinpulver är ett tillskott som kan tas under hårdare träningspass för att säkerhetsställa att kroppen får i sig tillräckligt med protein och näring för att kunna reparera nedbruten muskelmassa. Man kan även ta proteinpulver som ett tilskott om man exempelvis äter en diet som har lågt intag av protein.

Hur mycket proteinpulver per dag?

Under konstruktion

Vilket proteinpulver är bäst?

När det kommer till vilket proteinpulver som är bäst så finns det alltid en som är överlag bättre än andra men det är också individuellt. Är man laktosintolerant eller exempelvis vegan så finns det enskilda proteinpulver som är bättre än andra.

Hur länge håller proteinpulver?

Man brukar säga att om man har öppnat förpackningen så håller proteinpulvret i åtminstone ett par månder. Blir det gammalt så märker man det på att det bildas väldigt hårda klumpar.

Köpa proteinpulver – köpråd

Det är viktigt att du köper ett proteinpulver som du trivs med över tid.

Checklista: Tänk på det här när du köper proteinpulver

  • Vad du får för pengarna. Sätt en budget, vad får ditt proteinpulver kosta?
  • Innehåll. Proteinintag,hur mycket protein per 100 gram innehåller pulvret.
  • Smak. Det är viktigt att du gillar smaken, annars kommer du inte vilja använda upp burken.

Så testar vi varje proteinpulver

Vi testar varje proteinpulver genom att använda det regelbundet under minst två månader och se hur vi mår, hur smaken är och hur vår uppfattning om det förändras över tid. Vi undersöker även innehållsförteckningen och ser om den har en bra mix av innehåll och så att pulvret inte innehåller dåliga ämnen.

Med tiden får vi en bra uppfattning om hur prisvärt proteinpulvret är, och det är den avgörande faktorn för slutbetyget.

Proteinpulver för viktnedgång, Bäst vegan

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Carl Eriksson
Test-Piloterna
Logo