Massagepistol TEST: 5 bästa massagepistolerna 2024 (bäst i test)

Massagepistolen är en underbar uppfinning, då den gör det enklare att massera både sig själv och någon annan. Och visste du att massage även lindrar stress?

Det här är ett relativt nytt produktsegment på marknaden, och det finns en hel del saker att fundera kring innan du slår till. Slaglängd, ljudnivå, funktioner, batteritid och en rad andra faktorer bidrar till helhetsupplevelsen.

Vi har genomfört ett test där våra experter har tittat närmare på fem massagepistoler.

Visa hela +

Yunmai Massage Gun SE

Bäst massagepistol mot muskelvärk och för en behaglig massage

yunmai massagepistol bäst i test
Typ: Massagepistol Munstycken: 5 utbytbara huvuden (gaffel, rund, punkthuvud samt platt huvud) Material: Plast Vikt: 2,2 kg Storlek: 13,9×10,9 cm

9.6 PRISVÄRD
9.7 PRESTANDA
9.6 FUNKTIONER
8.5 BYGGKVALITET

 

Massagepistol som blir bäst i test eftersom den är stark och välbyggd men ändå har ett rimligt pris

Yunmai Massage Gun SE är en massagepistol som har en rimlig slaglängd och en bra bredd i vibrationerna vilket gör att den passar för väldigt många uppgifter. Oavsett om du har ont i musklerna eller om du bara vill ha en lätt massage av nacke eller axlar för att bli av med spänningshuvudvärk så klarar den detta.

Våra tester visar att batteritiden på denna massagepistol är enormt bra. Vi laddar den inte mer än tre gånger under hela första testperioden, som sträcker sig över nio månader. Då använder vi ändå massagepistolen 2-3 gånger i veckan.

När du ska ladda den placeras den i en dockningsstation som är så pass minimalistisk och snygg att den kan stå kvar framme på nattduksbordet mellan varven.

Det vi finner lite negativt med Xiaomis massagepistol (Xiaomi är tillverkaren bakom Yunmai) är dess vikt. Även om den är välbalanserad märker vi efter en stund av vikten, inte jättemycket men så pass att det ändå blir ett litet minus i protokollet.

Yunmai Massage Gun är annars en riktigt bra massagepistol. Den blir bäst i test på grund av hur bra den väger pris mot prestanda, tillbehör och batteritid.

+ Funktionell slaglängd, grym batteritid, kommer åt på djupet
Väger en del

Fri frakt, snabb leverans hos:

Rubicson Mini Massagepistol 

Bäst billig massagepistol med massor av tillbehör och bra prestanda

Careical Recovery billig massagepistol
Typ: Massagepistol mini Munstycken: 6 utbytbara huvuden (gaffel för nacke och häl, avsmalnat, 2 runda av olika storlek för mjukvävnad, punkthuvud för triggerpunkter och djupvävnad samt platt huvud för stora muskelgrupper) Material: Plast Vikt: 994 g Storlek: Ingen uppgift

9.5 PRISVÄRD
8.7 PRESTANDA

9.3 FUNKTIONER
8.1 BYGGKVALITET

 

Billig massagepistol som kommer åt på djupet

Careical Recovery Massagepistol för ömma muskler är det långa namnet på en välbyggd massagepistol med utmärkt slaglängd och bra spridning på de olika hastighetslägena. Från lägsta styrka upp till högsta styrka är det bra variation, vilket gör att du kan anpassa massagen efter olika behov.

En annan klar fördel med denna billiga massagepistol är att den är så lätt att använda. Displayen visar styrkeläge och batteritid, samt har plus- och minus-knappar för att du snabbt ska kunna göra inställningar.

Något vi finner lite negativt med massagepistolen från Careicals är att den är lite obalanserad. Det gör att dess tyngd känns av i handleden om du använder den en längre stund. Vidare är den ganska ljudlig.

Det följer med hela sex stycken olika massagehuvuden. De allra viktigaste finns här så att du både kan lätta upp ömma muskler och komma åt att djupmassera stora muskelgrupper, men här finns även gaffel för att komma runt nackmuskulatur eller hälsenor samt en väska för att förvara alla tillbehör.

För att vara så billig är denna massagepistol ändå ganska stark. Trycker du väldigt hårt mot musklerna har den dock svårt att upprätthålla en jämn gång. Vill du ha väldigt hård massage måste du upp i prisklass. Den här budgetmassagepistolen är dock riktigt bra för sitt pris.

Careicals massagepistol har utmärkt batteritid. Vi använder den regelbundet 2-4 gånger i veckan och laddar den då ungefär en gång i månaden. Laddaren är tyvärr en proprietär modell så du kan inte ladda upp den här massagepistolen med din mobilladdare. Dock går det fort att ladda den fullt igen.

Careical Recovery Massagepistol blir bäst billig massagepistol eftersom den har hög prestanda, gott om tillbehör och på det hela taget utgör ett utmärkt budgetval för dig som har spända muskler.

+ God batteritid, ok styrka,
Klarar inte av djup massage

Fri frakt, snabb leverans hos:

Rubicson Massagepistol Mini

Bäst liten massagepistol som är både billig och bra

rubicson massagepistol mini
Typ: Massagepistol mini Munstycken: 4 utbytbara huvuden (gaffel för nacke och häl, rund för mjukvävnad, punkthuvud för djupvävnad och triggerpunkter samt platt huvud för stora muskelgrupper) Material: Plast Vikt: Ingen uppgift Storlek: 13,9×10,9 cm

9.4 PRISVÄRD
8.2 FUNKTIONER
8.3 BYGGKVALITET 

Prisvärd massagepistol modell mini för att ta med till gymmet

Rubicson Massagepistol Mini är en billig liten massagepistol som samtidigt har bra batteritid. Vi testkör slut på batteriet och det håller då cirka 3,5 timmar aktiv användning. Du använder sällan massagepistolen så länge, utan aktiv tid är kanske 10-20 minuter normalt sett, det innebär att du bara behöver ladda den här lilla massagepistolen drygt var eller varannan vecka (beroende på hur ofta du tränar).

Uppladdning sker via USB-C, och det följer med en sådan kabel men ingen ände till den. Du kan använda samma ände som du har till din mobiltelefon. Du kan i de flesta fall till och med använda samma kabel.

Fördelen med att köpa en mini-massagepistol är att den är så behändig att ta med. Det är också denna. Storleksmässigt och viktmässigt får den plats i träningsväskan, men lika gärna i handväskan. Du tar alltså enkelt med den till gymmet, rehab eller den lokal där du utövar din sport eller träning. Möjligen att den låter lite mycket, men den här typen av miljöer är ofta lätt stökiga ljudmässigt så vi finner inte detta särskilt negativt.

Trots det låga priset får du med fyra utbytbara huvuden. Att byta munstycke är enkelt, det är en simpel verktygslös klick i-lösning. Även när vi testat massagepistolen i flera veckor håller den bra fäste utan att glappa eller ge ifrån sig missljud.

Det finns fyra olika hastighetslägen. Trots att ett av huvudena är till för djupa muskelgrupper upplever vi att den inte ens på maxläge riktigt fixar detta. Men det är å andra sidan ett tillfälle då man nog bör köpa en fullstor massagepistol oavsett. Men för enklare massage och för ömma muskler är den guld värd.

Rubicson Massagepistol Mini blir bäst massagepistol mini eftersom den är så grymt prisvärd samtidigt som den har alla de funktioner och den kompakta storlek som man förväntar sig av en liten massagepistol.

+ 4 olika hastigheter, funktionell
Kommer inte riktigt åt på djupet

Fri frakt, snabb leverans hos:

Flowlife Flowgun Pro 2.0

Massagepistol med både kraften och variationsmöjligheterna för fullskalig kroppsmassage och rehab

flowlife flowgun bästa massagepistol pro
Typ: Kraftfull massagepistol pro Munstycken: 6 utbytbara huvuden (gaffel, 2 runda, punkthuvud, platt huvud samt avsmalnat massagehuvud) Material: Plast Vikt: Ingen uppgift Storlek: 13,9×10,9 cm

9.0 PRISVÄRD
8.9 FUNKTIONER
8.6 BYGGKVALITET

Fixar både förebyggande, eftervård och att mjuka upp stela muskler

Flowlife Flowgun Pro 2.0 är en gedigen massagepistol för den som idrottar mycket eller som har ett stillasittande jobb och behöver jobba mer förebyggande med sin massage. Den har flera olika hastighetslägen, men framför allt en stor spännvidd från lägsta till högsta läget vilket ger en varierad skala att arbeta från. Dessutom är den kraftfull nog för att inte påverkas negativt när vi testar att trycka hårt mot muskelgrupperna.

Den här massagepistolen passar lite extra bra för tuff massering och muskelvärk, på grund av dess kraft. På lägsta läget är den fortfarande ganska kraftfull och det är därmed mindre attraktivt att använda den för lättare uppmjukning. Däremot är det en av få massagepistoler som verkligen kommer åt på djupet.

Flowgun massagepistol kommer också med alla tillbehör du kan tänkas behöva. Du har hela sex massage-huvuden som kommer åt oavsett om du ska ner på djupet eller om du ska massera en stel nacke.

Massagepistolen från Flowlife är ergonomiskt utformad. Trots att den vibrerar en del blir den aldrig jobbig att hålla i. Den ligger välbalanserat i handen och känns stabil i sin byggkvalitet.

Batteritiden är godkänd. Vi laddar den ungefär en gång i månaden, vilket innebär att den har runt 4-5 timmar i batteritid när vi kör den på maxstyrka.

Eftersom displayen sitter på ovansidan av Flowgun så är det ingen risk att du kommer åt knappar och dylikt när du använder den. Det gör den väldigt användarvänlig för du kan trycka hårt och röra den fritt utan att råka ändra inställningar.

Flowlife Flowgun Pro 2.0 blir bästa massagepistol för idrottare eftersom dess utformning och kvaliteter gör att den klarar en så stor bredd uppgifter och den därmed täcker in både enkla och mer komplicerade behov.

+ God ergonomi, kommer åt på djupet, smidiga knappar
Man bör vara försiktig då den är stark

Fri frakt, snabb leverans hos:

Massagepistol 4 huvuden

Massagepistol som masserar skönt

prisvärd massagepistol i väska
Typ: Prisvärd massagepistol Munstycken: 4 utbytbara huvuden (rund, kula, flat och gaffel) Material: Plast Vikt: 1,1 kg Storlek: 25×23,5×6,5 cm

8.8 PRISVÄRD
8.6 FUNKTIONER
8.2 BYGGKVALITET

Fixar både förebyggande, eftervård och att mjuka upp stela muskler

Massagepistol med 4 huvuden är det något generiska namnet på en prisvärd massagepistol. Den kommer med standardtillbehören, de du förväntar dig av den lite lägre prisklassen, och en slaglängd som är lagom för den som ska använda den för ömma muskler.

Vi gillar även att det följer med en väska att förvara den i.

En nackdel med denna massagepistol är att vi finner den lite tung och stor, det är inte modellen du släpar med dig i träningsväskan. Men den är däremot utmärkt om du har ett hemmagym eller vill kunna sitta i soffan och slappna av musklerna framför tv:n.

Massagepistol med 4 huvuden är en prisvärd massagepistol för dig som tänkte använda massagepistolen hemma. Den har bra slaglängd och ger skön massage.

+ Prisvärd, bra slaglängd, medföljande väska
Basic

Fri frakt, snabb leverans hos:

FAQ: Massagepistol

Vilken massagepistol är bäst?

Den massagepistol som är bäst är den som du kan använda till just dina problem. Har du exempelvis problem med stela, stora muskelgrupper såsom lår och armar så räcker det ofta med en billig modell. Ska du däremot massera djupa muskler behöver du en med kraft och slaglängd nog att nå in, samt som inte påverkas negativt av att du lägger tryck mot den – dessa är ofta lite dyrare.

Hur fungerar en massagepistol?

En massagepistol fungerar genom att den vibrerar ett huvud fram och tillbaka. Slaglängden och hastigheten på vibrationen påverkar massagens kvaliteter.

Hur använder man en massagepistol?

Du använder massagepistolen genom att välja ett massagehuvud och sedan hålla detta mot muskeln när maskinen är igång. Du har olika massage-huvuden som du monterar längst fram på massagepistolen och de påverkar och kommer åt muskler på olika sätt. Gaffeln kan du exempelvis sätta runt muskler, till exempel i nacken. Det runda huvudet kan du använda på stora muskelgrupper.

Är massagepistol bra eller dåligt?

En massagepistol är bra om du använder den på rätt sätt. Då ger den blodflöde i ömma muskler och ökar blodcirkulationen i stela delar av kroppen. Den bör dock inte användas varje dag i veckan och heller inte mer än 10-20 minuter åt gången. Lagom är 2-3 gånger i veckan.

Hur ofta ska man använda en massagepistol?

En massagepistol kan du använda i princip varje dag så länge du inte känner att du får en ihållande smärta eller att den ömma muskeln blir sämre eller blir mer smärtsam, då bör man låta muskeln vila.

Köpa massagepistol – köpråd

Den som ska köpa en massagepistol bestämmer först hur stor budget denna har och hur stort behovet är. Slutligen hur man vill att den ska se ut och vilka funktioner den ska ha.

Checklista: Tänk på det här när du köper massagepistol

  • Vad du får för pengarna. Sätt en budget, vad får din massagepistol kosta? Ju tuffare behov du har, exempelvis djupa muskelgrupper eller känsliga muskler, desto bättre är det att gå upp lite i prisklass. Men är du snarare ute efter en billig massagepistol för att mjuka upp ömma muskler räcker det för de allra flesta med att köpa en billig massagepistol.
  • Vilka huvuden som följer med. Vad har du för muskler du ska behandla? Se till att munstyckena som följer med är tänkta för just de musklerna. Massagepistoler har normalt sett utbytbara huvuden som de kallas, det innebär att du kan byta tillbehöret längst fram så att det får en annan verkan. Platt huvud är exempelvis bra för rygg, lår och bröst – de muskelgrupper som är stora. Det runda huvudet du ofta ser sitta på som standard är för känsliga muskelgrupper och mjukvävnad. Sedan kan det även följa med andra huvuden, exempelvis ett gaffelformat sådant tänkt för massage av nacke eller hälsenor. Det koniska man ibland ser är för leder, triggerpunkter och djupvävnad.
  • Kraften hos massagepistolen. En massagepistol ska – för bästa effekt – ha flera styrkelägen att välja mellan och en bra spridning från lägsta till högsta effekt. Vissa har flera styrkelägen men de är för lika varandra i kraft vilket gör att du inte kan variera massagen och anpassa den efter olika muskelgrupper. Det gäller även att rörelsen varken är för kort eller för lång för att massagen ska ge bra och skön effekt.

Så testar vi varje massagepistol

Vi testar varje massagepistol genom att använda den 2-3 gånger i veckan under ett par månader. Dels gör vi prestandatester där vi ser hur den hanterar allt från ömma muskler och spänd nacke, till stel rygg eller hårt belastade muskler.

Med tiden märker vi hur väl massagepistol presterar, men även om den håller måttet när det kommer till byggkvalitet och funktionalitet. Slutbetyget speglar hur prisvärd massagepistolen är.

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Elina Blom

Elina Blom

Elina Blom är en välkänd och etablerad recensent inom hem, trädgård och hemelektronik. Hon har arbetat som produkttestare i över 15 år och även varit chefredaktör för stora kända tekniksajter. Idag håller hon i Test-piloternas tester av trädgårdsmaskiner. Elina har bland annat varit nordisk chefredaktör för TechRadar, arbetat som nordisk testredaktör på PriceRunner / bäst-i-test.se och byggt upp deras tester inom trädgård, hemelektronik och hushållsmaskiner och idag arbetar hon på Plantagen med deras redaktionella innehåll inom trädgård och trädgårdsmaskiner. Vid sidan av det arbetet testar hon allt från gräsklippare till häcksaxar för oss här på Test-Piloterna.se.

Test-Piloterna
Logo