Poolrobot TEST: 4 bästa självgående pooldammsugarna 2023 (bäst i test)

Vilken poolrobot är bäst i test? Vi testar olika poolrobotar, och på den här sidan hittar du de som blivit testvinnare bland de vi haft inne. Allt från den bästa poolroboten överlag till den bästa billiga poolroboten. Bäst i test blir den självgående pooldammsugare som vi anser mest prisvärd och som ger bäst städning för en så bred målgrupp som möjligt.

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Visa hela +

Pooli Climber Pro – BÄST I TEST

Bäst poolrobot för dig med en rektangulär eller rund stor pool

Climber Pro poolrobot bäst i test
Typ: Poolrobot Drift: Elektrisk (15 m lång kabel) Filter: 2 st Övrigt: Uppkopplad (bluetooth) + app, klarar både sötvatten och saltvatten

9.5 PRISVÄRD
9.7 FUNKTIONER

9.8 LJUDNIVÅ
9.2 BYGGKVALITET

 

 

Testvinnande poolrobot som fixar alla slags större pooler

Pooli Climber Pro är det bästa valet för dig som vill ha en poolrobot som fungerar i alla typer av pooler. Den klarar både väggar och golv. Dessutom kan den klättra på väggarna på stora runda pooler så länge vinkeln inte blir för snäv. Vårt test visar dock att den inte klarar att ta sig upp för romersk trappa, troligen för att den tror att den nått poolkanten när den når trappstegets överkant.

Det spelar ingen roll om du har saltvatten eller sötvatten i poolen, för denna poolroboten klarar bägge delarna. Den är även användarvänlig. Det följer med en kontrollpanel där du väljer om du vill köra tvättprogram för bara poolgolvet eller om den även ska städa väggarna. Du har även en app du kan använda. Dessvärre fungerar bluetoothuppkopplingen ganska dåligt, det är enklare att använda kontrollpanelen för styrningen.

Denna poolrobot städar väldigt effektivt utan att riva upp särskilt mycket smuts. Det blir ett tydligt rent streck på botten där den kör fram när vi plockar fram den för säsongens första rengöring. Dagen efter ser vi inga synbara smutsansamlingar vilket tyder på att den faktiskt samlat upp smutsen, inte bara rört runt den. Vi kan även se detta i filtret som är rejält nedsmutsat men superenkelt att skölja rent.

Byggkvaliteten är riktigt bra. Alla delar är robusta och vi hittar ingen rost trots flera månaders användning.

Pooli Climber Pro blir bäst i test eftersom den fungerar i en så stor variation av pooler och för att den städar snabbt och noggrant.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Poolrobot Pooli EasyClean – BÄST BILLIG POOLROBOT

Billig batteridriven poolrobot med bra rengöringsresultat

Pooli Easyclean bäst billig poolrobot
Typ: Batteridriven poolrobot Drift: Batteri Vikt: 5,5 kg Filter: 1 st Övrigt: Sladdlös

9.3 PRISVÄRD
9.2 FUNKTIONER

9.2 LJUDNIVÅ
8.7 BYGGKVALITET

Sladdlös poolrobot med batteri som räcker flera pooldammsugningar

Pooli Easyclean är en billig poolrobot som har smarta funktioner, smidig drift och bra rengöringsresultat. Det tar ungefär två timmar för den att rengöra botten på en 8×3 meter stor pool, och den rekommenderas för pool upp till 100 kvadratmeter i storlek. Den klarar både rektangulär, rund och fyrkantig pool.

Denna poolrobot kan däremot inte rengöra väggar eller trappor, men det gör inte särskilt mycket för den gör ett kanonbra jobb med att få rent poolbotten och det är där det mesta av skräpet samlas.

Poolroboten laddas med hjälp av ett uttag på ovansidan. Den behöver stå ett par timmar för att laddas fullt. Därefter räcker batteriet för 1 städning i en stor pool, alternativt 3-4 städningar i en mindre pool (till exempel en 10-15 kvadratmeter stor ovanmarkpool).

Det är väldigt enkelt att ta ur och rengöra filtret, och även väldigt enkelt att förstå sig på hur poolroboten fungerar. När den städat klart åker den till kanten av poolen. På ovansidan sitter ett snöre som har en flytanordning längst ut, så du fiskar bara upp det och lyfter ur poolroboten. Det snöret går dock sönder efter bara något år så vi rekommenderar att du byter ut det.

Priset på denna poolrobot är ganska lågt, speciellt med tanke på att den är helt sladdlös, så ur den aspekten är det just bottenrengöringen som är allra viktigast och där presterar den på topp.

Pooli Easyclean blir bäst billig poolrobot eftersom den är lätt att använda, städar bra och har fördelen att den är helt sladdlös.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Zodiac Tornax OT 3300 – BÄSTA PREMIUMVAL

Bäst poolrobot för dig som vill ha bra rengöring i stor pool

poolrobot zodiac tornax
Typ: Poolrobot Drift: Elektrisk (16,5 m lång kabel) Vikt: 5,5 kg Filter: 2 st Övrigt:

9.2 PRISVÄRD
8.5 FUNKTIONER

9.2 LJUDNIVÅ
9.3 BYGGKVALITET

Har du en stor pool man kan simma i är denna poolrobot ett bra köp

Zodiac Tornax OT 3300 är en välbyggd poolrobot som sköter poolrengöringen utan att du behöver lägga dig i. Du lyfter i den i poolen och trycker igång den på kontrollenheten, sedan rengör den på egen hand väggar och golv.

Det tar ungefär 1,5 h för den att bli klar med en pool på 8×4 meter. Botten är då ren från synligt skräp och väggarna likaså. Men hela programmet kan köras i 2,5 timme så har du en ännu större pool är det inga problem. Det finns även ett separat program för enbart golvrengöring.

En liten nackdel med denna poolrobot är att den väger en del när du lyfter upp den ur poolen, så du vara försiktig. Med vatten i väger den drygt 9-11 kilo.

Det är väldigt enkelt att rengöra filtret. Du trycker på en knapp på ovansidan och lyfter ur och spolar rent det.

Denna poolrobot klarar inte romerska trappor och inte heller vinklad vägg, den uppfattar plötsliga skarpa vinklar som att den nått poolkanten och vänder då ner igen.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Avslöjas snart – BÄSTA POOLDAMMSUGARE

Lyxigt elverk som känner av uteffekt och skyddar din last

champion elverk warrior bäst elverk diesel för villa
Typ: Poolrobot Drift: Elektrisk (16,5 m lång kabel) Vikt: 5,5 kg Filter: 2 st Övrigt: Koldioxiddetektor

8.7 PRISVÄRD
9.5 FUNKTIONER

8.2 LJUDNIVÅ
8.9 BYGGKVALITET

Elverk för husägare som har stora krav eller många strömavbrott

Warrior Dieselelverk 5500W är ett robust elverk som passar husägare med höga krav på upptiden för hemmets elsystem. Bor du på en plats som har upprepade strömavbrott, eller om du bara vill förbättra krisberedskapen hemma med ett ordentligt system, så är det här elverket ett riktigt bra köp. 

En klar fördel är att Champions elverk har ATS-ingång. Köper du till en ATS-box från tillverkaren så känner boxen av om du får strömavbrott och kickstartar då nödströmsgeneratorn automatiskt. När strömmen kommer tillbaka stänger det av sig igen. 

Elverket rymmer 16 liter diesel vilket i praktiken räcker till ungefär en handfull timmar full drift. Använder du det mer sparsamt kan du lätt koka kaffe, ladda mobiltelefonen och liknande i flera dagar.

En nackdel är att dieselaggregatet väger väldigt mycket. Ska du flytta runt på det har det små hjul, men de gör bara skillnad om du inte har höga trösklar eller tjocka mattor hemma. Du gör bäst i att placera det på en plats som du inte tänkt att flytta det från på sikt.

Warrior Dieselelverk 5500W är det bästa elverket för dig som vill ha en mer permanent lösning hemma.

Fri frakt, snabb leverans hos:

FAQ: Poolrobot – Vanliga frågor och svar

Vilken poolrobot är bäst?

Den poolrobot som är bäst är den som hinner att städa hela din pool på en enda omgång, och som det är enkelt att rengöra filtren på. Byggkvaliteten är också en väldigt viktig aspekt eftersom produkten ska befinna sig en stor tid under vatten. Du vill inte ha en poolrobot vars skruvar rostar och delar går sönder.

Hur lång tid tar det för en poolrobot att städa poolen?

Det tar ungefär två timmar för en genomsnittlig poolrobot att städa golvet på en stor, rektangulär swimmingpool (en pool du kan simma i).

Köpa poolrobot – köpråd

Den som ska köpa en poolrobot bör först bestämma en budget, och sedan tänka igenom ett antal punkter (se nedan).

Checklista: Tänk på det här när du köper poolrobot

  • Vilken typ av pool du har. Pooltypen är avgörande för valet av poolrobot eftersom vissa poolrobotar inte klarar rund pool eller pool med vinklade väggar.
  • Vad den ska städa. Vill du ha en poolrobot som kan städa både väggar och golv eller räcker det med en som städar botten? Måste den kunna städa i lutning?
  • Drift. De flesta poolrobotarna går på sladd. Även om sladden vanligen är mellan 10-20 meter lång kan det vara långt till närmaste vägguttag och inte säkert att du vill plocka fram förlängningskabel varje gång, då finns det även poolrobot som går på batteri.
  • Byggkvalitet och funktionalitet. En poolrobot är ett ganska dyrt inköp, så byggkvaliteten och garantin på poolroboten är väldigt viktiga faktorer att ta hänsyn till när du väljer. Funktioner som app-stöd kan vara ett plus, men de viktigaste funktionerna är vilka rengöringsprogram du kan välja mellan och huruvida poolroboten klarar att rengöra de ytor och material som finns i din pool.

Så testar vi varje poolrobot

Vi testar varje poolrobot genom att låta den städa olika pooltyper, allt från en rektangulär sim-pool till en oktangonformad badtunna.

Med tiden märker vi hur väl poolroboten presterar och hur bra den håller. Priset på den är sedan avgörande för slutbetyget.

Test-Piloterna
Logo