Mobilhållare bil TEST: 5 bästa mobilhållarna till bilen 2024 (bäst i test)

Få produktkategorier leder så ofta till besvikelse som just mobilhållare till bilen. Det är faktiskt ingen lätt match att konstruera en mobilhållare för bilen, för den ska dels sitta som berg, dels hålla telefonen som om den vore fastlimmad, men samtidigt erbjuda flexibilitet och vara enkel att använda.

Därför har vi genomfört ett test av mobilhållare där vi tittat på fem produkter som alla har sin egen unika poäng. En av dem har vi dessutom utsett till den bästa produkten överlag, men du hittar även den bästa mobilhållaren med magnet och den bästa för trådlös laddning här nedanför.

Visa hela +

Linocell Mobilhållare – BÄST I TEST

Bäst mobilhållare till bilen, med användarvänlig och välbyggd design

linocell mobilhållare till bilen bäst i test
Typ: Mobilhållare bil Fäste: Klämma för fläktgallret Vinklingsbart: Ja

9.8 PRISVÄRD
9.7 STADGA
9.6 FUNKTIONER
8.6 BYGGKVALITET

 

Fyrpunktsgreppet gör att du kan fästa mobilen med en hand – smidigt!

Linocell Mobilhållare för bilen är en prisvärd hållare som har en riktigt genomtänkt konstruktion. Dels är mobiltelefonen lättplacerad eftersom du kan sätta dit den med en hand. Fästet ser ut som en liten soffa när den inte håller en mobil och vi bara trycker ner kortsidan på mobilen i soff-designen och sedan sitter mobiltelefonen stabilt. Dels är själva mobilhållaren enkel att fästa i bilen eftersom du bara trycker den mot fläktgallret.

Denna mobilhållare för bilen har också en kulled baktill. Det gör att du kan vrida och vända på mobiltelefonen lite som du vill. Motståndet är tillräckligt för att mobiltelefonen ska hållas kvar i sin position även om du har en lite större mobil.

När du ska ta ut mobiltelefonen kan du helt enkelt slajda upp den ur fästet. Här kunde den löpt lite enklare ur för bästa möjliga betyg, men det är ändå en godkänd lösning.

Linocell Mobilhållare blir bäst i test eftersom den kostar en spottstyver jämfört med andra mobilhållare till bilen med samma funktionalitet och användarvänlighet. Den är helt enkelt både prisvärd och funktionsrik.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Auckly Qi 15 W  – BÄST MOBILHÅLLARE MED TRÅDLÖS LADDNING

Bäst mobilhållare för bilen med trådlös laddning och reservbatteri

auckly mobilhållare bil sitter fast med sugkopp
Typ: Mobilhållare bil Fäste: Sugpropp Vinklingsbart: Ja

9.4 PRISVÄRD
8.7 STADGA
9.2 FUNKTIONER
8.6 BYGGKVALITET

 

Mobilhållare till bilen med sugkopp som ger bra fäste

Auckly Qi 15 W är en mobilhållare till bilen med inbyggd lösning för att samtidigt hålla din mobiltelefon fulladdad. Den har stöd för trådlös laddning, plus ett inbyggt batteri som fungerar även efter att du har stängt av bilen. Mobiltelefonen fortsätter därmed att laddas upp även om du stänger av motorn.

Mobilhållaren från Auckly passar ihop med en lång rad mobiltelefoner eftersom armarna som håller telefonen går att dra ut ganska långt. Det finns också en dold knapp på fästet som gör att armarna kramar om när du trycker i mobiltelefonen. För att den trådlösa laddningen ska fungera krävs förstås att din telefon har stöd för trådlös laddning (qi-laddning). Qi är den standard som de flesta använder.

Denna mobilhållare för bilen fästs på instrumentpanelen med hjälp av sugkopp. Så länge du placerar den på en hyfsat jämn och plan yta sitter den stabilt. Du bör dock undvika platser där det är lutning, våra tester visar att det då finns risk att den lossnar och ramlar ner.

Auckly Qi 15 W är en lättanvänd och multifunktionell mobilhållare till bilen. Priset är mer än rimligt sett till hur väl den håller mobiltelefonen och det faktum att den även fungerar som reservbatteri när bilen är avstängd.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Ainope Mobilhållare – BÄST BILLIG MOBILHÅLLARE BIL

Billig mobilhållare till bilen för enhandsgrepp

ainope mobilhållare bil
Typ: Mobilhållare bil Fäste: Arm för fläktgallret Vinklingsbart: Ja

9.3 PRISVÄRD
9.2 STADGA
7.1 FUNKTIONER
8.2 BYGGKVALITET 

En ganska simpel mobilhållare till bilens fläktgaller

Ainope Mobilhållare är en simpel mobilhållare till bilen på så vis att den har en enda funktion: att hålla mobilen på plats. Men den gör också detta med bravur.

Denna mobilhållare till bilen fästs i fläktgallret. Den har en lösning baktill så gör att det bara är att trycka dit den och ställa armens längd, sedan är mobilhållaren på plats i fläktgallret.

Därefter trycker du ner mobiltelefonen ovanifrån så att den nuddar de undre fästena, och då låser skjuts sidoarmarna lite uppåt så att den automatiskt låser mot mobilens sidor. Detta är en konstruktion som gör produkten väldigt lättanvänd. Du kan använda den med en hand – både när du ska ta ur mobiltelefonen och när du ska sätta i den.

Ainope Mobilhållare till bilen är en billig mobilhållare som passar ett stort antal mobiltelefonmodeller eftersom den är universell och har en smart konstruktion. Den gör det den ska, och den gör det bra.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Ideal of Sweden Magnetisk mobilhållare för fläktgaller – BÄST MOBILHÅLLARE BIL MED MAGNET

Bäst magnetisk mobilhållare för bil

ideal of sweden mobilhållare bil
Typ: Mobilhållare bil Fäste: Clip för fläktgallret Vinklingsbart: Nej

9.3 PRISVÄRD
9.2 STADGA
8.4 FUNKTIONER
9.7 BYGGKVALITET

Snygg och minimalistisk magnetisk mobilhållare

Ideal of Sweden Magnetisk mobilhållare för fläktgaller är det långa namnet på en betydligt mer kompakt produkt. Dess utseende är minimalistiskt och hela designen känns såväl simpel som stilren.

Den här mobilhållaren har en stark magnet som håller mobiltelefonen på plats. Vi testar med flera olika modeller och även med olika skal på telefonen, men har inga problem med att den trillar ner.

En nackdel med Ideal of Swedens mobilhållare är däremot att du inte kan vinkla den. Eftersom du fäster den i fläktgallret med klämma och klämman är ganska liten så är platsen du sätter den på statisk. Så det gäller att du tänker till lite extra kring placeringen.

Ideal of Sweden Magnetisk mobilhållare för fläktgaller är en stilren mobilhållare med magnet som ser snygg ut även när den inte håller din mobiltelefon på plats.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Wicked Chili 2in1 – BÄST MOBILHÅLLARE BIL MED LADDARE

Lättanvänd mobilhållare med laddare som stödjer magsafe

magsafe mobilhållare bil laddare
Typ: Mobilhållare bil Fäste: Arm för fläktgallret Vinklingsbart: Ja

8.7 PRISVÄRD
8.4 STADGA
9.3 FUNKTIONER
8.7 BYGGKVALITET

Minimalistisk mobilhållare för nyare modeller av Iphone

Wicked Chili 2in1 är en ganska liten magnetisk mobilhållare med inbyggt magsafe-stöd. Magsafe är en trådlös laddare som stödjer qi (trådlös laddning) men som har en inbyggd magnetisk del som gör att laddaren direkt hamnar på rätt plats på din telefon. Magsafe finns exempelvis inbyggt i Iphone 13 och Iphone 12, så har du en av dessa mobiltelefoner kommer den här laddaren att fungera utmärkt.

Wicked Chili 2in1 är både kompakt, minimalistisk och Iphone-kompatibel. Det gör att vi utnämner den till bästa mobilhållare för Iphone, och alltså även bästa mobilhållare med laddare.

Fri frakt, snabb leverans hos:

FAQ: Mobilhållare bil

Vilken mobilhållare är bäst?

Den mobilhållare som är bäst för dig som kör bil är en hållare som går att använda med ett enhandsgrepp, som sitter stabilt i sitt fäste och som har de funktioner du önskar av den. Våra tester visar att det finns mobilhållare för många behov. Den bästa är den som – inom din budget – lever upp till de behoven.

Hur fäster man en mobilhållare i bilen?

Du fäster mobilhållaren i bilen genom att trycka fast den i fläktgallret, sätta den på instrumentpanelen eller vindrutan med hjälp av en sugpropp eller genom att fästa en magnet med dubbelhäftande tejp.

Hur fungerar en mobilhållare?

En mobilhållare till bilen har en anordning på baksidan som gör att du kan fästa den på lämplig läshöjd i bilen, och sedan placera mobiltelefonen i dess främre fästen. Ofta har de tre eller fyra fästpunkter, varav 1-2 sitter nedtill och de andra på vardera långsidan. Mobiltelefonen skjuts ner mellan dessa punkter och sitter sedan fast.

Köpa mobilhållare till bilen – köpråd

Den som ska köpa en mobilhållare till bilen behöver först undersöka huruvida mobiltelefonen får plats i hållaren (de flesta är universella och rymmer majoriteten av mobiltelefonerna på marknaden) och därefter vilka funktioner man önskar av den.

Checklista: Tänk på det här när du köper mobilhållare till bilen

  • Vad du får för pengarna. Sätt en budget, vad får din mobilhållare till bilen kosta?
  • Funktioner. Alla mobilhållare till bilen har som grundfunktion att de kan hålla fast din mobiltelefon. Men sedan finns det andra mer eller mindre vanliga funktioner. Exempelvis vill du kanske kunna vinkla mobiltelefonen i fästet? Då behöver du en vinklingsbar mobilhållare. Andra exempel på funktioner är trådlös laddning (magsafe eller qi), inbyggt batteri,
  • Fästet på baksidan. Hur du ansluter mobilhållaren till bilen är också viktigt. Har du en tung mobiltelefon kan det vara vanskligt att köpa en mobilhållare med sugpropp som du fäster på vindrutan eftersom det finns risk att den trillar ner. De som fästs med sugpropp gör sig ofta bäst på instrumentpanelen. Det finns även mobilhållare med magnetiskt fäste och mobilhållare som man knäpper fast i fläktgallret.

Så testar vi varje mobilhållare till bil

Vi testar varje mobilhållare genom att fästa den på det sätt som tillverkaren anger, och sedan använda den under ett par veckor. Vi testar hur stabilt den sitter på plats, hur platsen påverkar möjligheten att hantera mobiltelefonen, hur enkelt det är att få mobiltelefonen på plats med en hand och hur lätt det är att få loss den igen.

Vi undersöker även mobilhållarens övriga funktioner. Har den exempelvis trådlös laddning testar vi hur snabbt den laddar. Betyget på varje testad mobilhållare representerar hur prisvärd vi anser att produkten är.

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Carl Eriksson
Test-Piloterna
Logo