Abonnemang TEST: 5 bästa mobilabonnemangen 2023 (bäst i test)

Det är ingen enkel sak att försöka ta reda på vilket mobilabonnemang som är bäst. Här finns ju så många parametrar. Uöver täckningsgrad och surfmängd så spelar förstås faktorer som prisnivå, eventuellt 5G-stöd och bindningstid in.

Vi har genomfört ett test där vi tittat på ett antal olika mobilabonnemang. Och vi har hittat ett som vi tycker förtjänar att kallas bäst i test. Men här hittar du även det mobilabonnemang som passar bäst för pensionärer, det som passar bäst för studenten och det bästa billiga mobilabonnemanget.

Visa hela +

Vimla – BÄST I TEST

Bästa mobilabonnemang på alla punkter

vimla mobilabonnemang logotyp
Fria samtal & SMS: Ja Surf: 3-100 GB (oanvänd surf kan sparas obegränsat) Bindningstid: Ingen Prisnivå: 110-390 kr Stöd för e-sim: Ja Nät: Telenor 5G: Nej

9.2 PRISVÄRD
8.6 SURF
8.5 SAMTAL, MMS & TÄCKNING

9.6 AVTAL

Du kan spara din oanvända surf hur länge du vill och hur mycket du vill

Vimlas mobilabonnemang är väldigt populära och det är lätt att förstå varför. Oavsett om du vill ha lite eller mycket surf kvalar deras priser in på den lägre nivån, samtidigt som de har bra täckning och en utmärkt kundservice.

Vi tycker även om Vimla på grund av att du kan spara oanvänd surf, inte bara till nästa månad utan för alltid. Så surfar du mycket i hemma (uppkopplad på ditt trådlösa nätverk) har du gott om surf när semestern kommer och du drar ut på husvagnssemester eller camping och vill kunna streama musik kvällarna igenom.

Det bästa mobilabonnemanget ska du inte bara kunna säga upp på direkten, det ska förstås även kunna pausas – speciellt nu när det är tuffare tider ekonomiskt. Och precis det kan du göra hos Vimla.

Finns det då inget vi saknar? För den som gillar att tanka ner filmer fort är kanske avsaknaden av 5G-stöd lite trist. Här är det 3G eller 4G som gäller.

Vimla är bästa mobilabonnemang eftersom de har bra priser, helt okej surfpott som kan sparas utan begränsningar, riktigt bra täckning och för att de inte låser sina användare till långa bindningstider.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Hallon – BÄST BILLIGT MOBILABONNEMANG

Billigt abonnemang för den som inte vill låsa upp sig

hallon mobilabonnemang bäst billigt
Fria samtal & SMS: Ja Surf: 4-100 GB (oanvänd surf kan sparas) Bindningstid: Ingen Prisnivå: 109-359 kr Stöd för e-sim: Ja Nät: Tre 5G: Nej

9.2 PRISVÄRD
8.9 SURF
7.7 SAMTAL, MMS & TÄCKNING

9.2 AVTAL

Det billigaste mobilabonnemanget både i pris och i vad man får i den prisnivån

Hallon är det billigaste mobilabonnemanget sett till både pris och vad du får för pengarna. Den som inte har någon större budget för sitt mobilabonnemang hamnar tyvärr ofta i sitsen att den knappt får någon surfpott, men här har Hallon två fördelar, dels får du mest surf för pengarna, dels kan du spara den surf du inte använt till månaden därpå.

En annan fördel för den med begränsad budget är att ha ett abonnemang den kan säga upp utan bindningstid. Har man det skralt en månad kan man direkt avsluta abonnemanget hos Hallon.

Det som drar ner betyget lite är täckningen. På en del platser – där de lite dyrare operatörerna har täckning, får vi inte riktigt lika bra täckning med Hallon. Men då är vi ute på landet. I städer och på platser där du förväntas ha mottagning i toppklass får du det även med Hallon.

Hallon är det bästa billigaste mobilabonnemanget eftersom du kan spara surf, har bra täckning på de flesta platser och kan säga upp abonnemanget direkt om du inte är nöjd.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Test pågår – BÄST MOBILABONNEMANG FÖR STUDENTER

X

Under konstruktion-logga
Fria samtal & SMS: Ja Surf: 4-100 GB (oanvänd surf kan sparas) Bindningstid: Ingen Prisnivå: 109-359 kr Stöd för e-sim: Ja Nät: Telenor 5G: Nej

9.6 PRISVÄRD
8.9 SURF
7.7 SAMTAL, MMS & TÄCKNING

9.6 AVTAL

X

Test pågår

Fri frakt, snabb leverans hos:

Tre – BÄST MOBILABONNEMANG FÖR BARNFAMILJEN

Utmärkt familjeabonnemang för dig som vill samla och sänka kostnaderna

3-mobil-abonnemang-test
Fria samtal & SMS: Ja Surf: 5-obegränsad Bindningstid: Ingen Prisnivå: 109-359 kr Stöd för e-sim: Ja Nät: Telenor 5G: Ja

8.7 PRISVÄRD
8.5 SURF
7.7 SAMTAL, MMS & TÄCKNING
8.6 AVTAL

Billig obegränsad data och billigt att addera familjemedlemmar

Tre blir bäst mobilabonnemang för barnfamiljer eftersom du utgår från ditt eget abonnemang och sedan kan lägga till fler (som får egna nummer) för i skrivande stund strax över 120 kronor styck. Eftersom du kan få ett abonnemang med obegränsad surf ganska billigt hos Tre – på den punkten är de en av de allra billigaste – och du sedan delar den surfen med dina barn och din respektive så blir det väldigt prismässigt fördelaktigt. Tilläggskostnaden för att addera abonnemang, den vi nämnde tidigare, är också en av de allra billigaste på marknaden.

Tänk på att du bör välja en ganska stor surfpott på huvudabonnemanget eftersom ni alla delar på den sedan.

Täckningen vi får under samtal är klart godkänd, även om vi testat abonnemang och operatörer med bättre täckning. Vi gillar här även att du får 5G, något många av de mindre aktörerna saknar stöd för. Vill du kunna ladda ner film snabbt när du är ute på språng, med din obegränsade surfpott, så är 5G idag det bästa vi har.

Tre blir bäst familjeabonnemang eftersom de har bra täckning, billigt pris för att addera fler familjemedlemmar med eget nummer, och billigt pris på stor surfpott som ni sedan delar på.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Fello – BÄST MOBILABONNEMANG FÖR PENSIONÄRER

Billigt abonnemang med bra täckning

fello-mobil-abonnemang-test
Fria samtal & SMS: Ja Surf: 3-70 GB Bindningstid: Ingen Prisnivå: 95-265 kr Stöd för e-sim: Nej Nät: Telia 5G: Nej

9.4 PRISVÄRD
7.2 SURF
9.5 SAMTAL, MMS & TÄCKNING

9.2 AVTAL

Grym täckning tack vare att Fello är på Telias nät

Fello är bäst mobilabonnemang för pensionärer eftersom de ger riktigt bra samtalskvalitet. När vi har jämfört och testat abonnemang för pensionärer har vi utgått från viktiga faktorer såsom lågt pris och bästa möjliga täckning – eftersom äldre människor ofta har råd att ha fritidshus eller att bo i hus utanför storstäderna. Där har man ofta fiber till hushållet, och vill framför allt kunna ringa utan att samtalet kopplar ner. Surfmängd må också vara en viktig delfaktor, men långt ifrån viktigast för den här målgruppen.

En klar fördel med Fello är att de har utmärkt täckning var vi än testar dem i Sverige. De opererar på Telias nät. Dock saknar de stöd för 5G, men de flesta pensionärer lär klara sig med 4G-stödet eftersom det ger bra hastighet på internet.

Något annat vi gillar med Fello är att de har telefonsupport, så att du faktiskt kan ringa till kundservice – vilket är långt ifrån en självklarhet idag.

Fello blir bäst mobilabonnemang för pensionärer då de har utmärkt täckning, okej surfpott och kan ringa och sms:a hur mycket du vill.

Fri frakt, snabb leverans hos:

FAQ: Mobilabonnemang – Vanliga frågor och svar

Kan man få obegränsad surf?

Ja, numera kan man få obegränsad surf igen. För några år sedan tog mobiloperatörerna bort möjligheten att köpa mobilabonnemang med obegränsad surf, men på senare tid har det kommit tillbaka igen. Dock är det många operatörer som har en stor mängd surf till bra pris, med möjlighet att spara oanvänd surf till en annan månad, och därför är det inte lika attraktivt längre att köpa abonnemang med obegränsad surf.

Så testar vi mobilabonnemang

När vi testar mobilabonnemang börjar vi med att jämföra de olika operatörerna. Vad får du för pengarna i olika prisklasser? De som kvalar in på den här listan testar vi även täckningen på.

Vi testar mobilabonnemang för att se vilka som är bäst i test, och vilka som kanske inte vinner testet men som ändå är riktigt bra abonnemang för en specifik målgrupp.

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Elina Blom

Elina Blom

Elina Blom är en välkänd och etablerad recensent inom hem, trädgård och hemelektronik. Hon har arbetat som produkttestare i över 15 år och även varit chefredaktör för stora kända tekniksajter. Idag håller hon i Test-piloternas tester av trädgårdsmaskiner. Elina har bland annat varit nordisk chefredaktör för TechRadar, arbetat som nordisk testredaktör på PriceRunner / bäst-i-test.se och byggt upp deras tester inom trädgård, hemelektronik och hushållsmaskiner och idag arbetar hon på Plantagen med deras redaktionella innehåll inom trädgård och trädgårdsmaskiner. Vid sidan av det arbetet testar hon allt från gräsklippare till häcksaxar för oss här på Test-Piloterna.se.

Test-Piloterna
Logo