STORT TEST: Concept2 Rowerg i långtidstest – Roddmaskin som levererar

Concept-2-rowerg-test-intro

En väldigt prisvärd roddmaskin som passar de flesta”

Kommentar från recensenten

Typ: Roddmaskin Display: Ja Maxvikt användare: 135 kg (enligt standardtest), 227 kg enligt tillverkaren Program: Både träningsprogram och spel inbyggda, även kompatibel med appar som Zwift, Kinomap mfl Storlek (LxBxH): 2,44×0,61×0,90 m Storlek demonterad: 1,35×0,64×0,86 m Sitshöjd: 36 cm / 51 cm med stödben Vikt: 26 kg

Hur bra är den?

Concept 2 Rowerg är en väldigt bra roddmaskin. Den har precis allt det en genomsnittlig person behöver när den letar roddmaskin, inte mer, inte mindre. Rowerg levererar på alla punkter. Dels för att den är så lätt att montera och demontera (för förvaring). Dels för att den är otroligt välbyggd och mycket användarvänlig. För dig som söker en roddmaskin för hemmabruk är den enormt prisvärd.

Se hur den placerar sig i vårt stora jämförandetest av roddmaskiner

Plus
 • Användarvänlig installation
 • Mycket lättanvänd
 • Bra justeringsmöjligheter
 • Många motiverande program och spel
Minus
 • Handtaget ger blåsor vid långa sessioner

Testresultat

Installation?

9.6

Concept-2-rowerg-test-installation
 • MONTERINGSTID 5 min (enligt våra mätningar)

Installation / Montering
Det är väldigt enkelt att montera roddmaskinen. De enda stegen består av att skruva dit ett stödben, och att sätta ihop de två olika delarna som roddmaskinen består av.

Det finns som sagt ett stödben på den, och det skruvas dit med totalt åtta skruvar. Sedan är roddmaskinen tvådelad, så när du förvarar den drar du bara isär de två delarna och placerar dem bredvid varandra. När du ska träna rullar du ut delen med motorn. Denna delen har två hjul så den är lätt att lyfta och rulla ut. Den andra delen måste man bära men den väger inte särskilt mycket. Du kan förstås förvara den i monterat skick också. Är den inte tudelad kan du rulla ut hela roddmaskinen som ett enda paket.

Det här är en av de enklaste roddmaskinerna vi någonsin har monterat. Totalt tog det fem minuter.

Träning?

8.7

Concept-2-rowerg-test-träning
 • DISPLAY Ja
 • TRÄNINGSPROGRAM Ja (+ spel)
 • APP: ErgData
 • MÄTER Tid, distans, hastighet, kaloriförbränning (kcal), RPM, watt, puls

Funktioner
Displayen har svenska som val, och du ser allt från batteri, datum, tid och all annan funktionalitet du kan önska. Det finns olika träningsprogram, och även småspel, som du kan välja mellan om du vill ha ett mål under träningen eller något som motiverar dig. Ett exempel är ett pilkastningsspel, och beroende på hur hårt du drar i handtaget så kastas pilen olika långt. Det kan vara ett kul sätt att motiveras i träningen. Fisketävling, race och rodd är andra exempel.

Du kan även ansluta Rowerg till internet via ethernetkabel, och tävla mot andra som äger samma typ av roddmaskin. Vidare finns det en gratisapp som heter ErgData där du kan skapa träningsprogram och den appen har även stöd för Apple Watch.

Det finns fem olika lägen i standardlistan, bland annat 2 000 meter och 10 000 meter.

Användarupplevelse
Träningen upplevs väldigt smooth. Roddmaskinen är enormt tyst och stör därför inte andra i rummet. Vidare fungerar den för både korta och långa. Du kan justera fötterna väldigt stort.

Du får lite träsmak av sadeln om du sitter över en timme, men för priset är det utmärkt ergonomi.

Handtaget ger väldigt bra grepp, men det gör också att man lätt får blåsor av det. Vi rekommenderar därför att du använder träningshandskar om du vill genomföra längre träningssessioner – allt över 5 000-10 000 meter påverkar händerna negativt. Men det är också det enda negativa vi har att säga om den här roddmaskinen.

Du kan byta ut handtaget genom att skruva bort två skruvar. Så skulle du vilja går det att uppgradera träningsmaskinen på sikt.

Byggkvalitet & Design ?

8.9

Concept-2-rowerg-test-design
 • HANDPULSMÄTARE Nej
 • BLUETOOTH Ja
 • MOTSTÅNDSSYSTEM Luft

Byggkvalitet
Alla delarna är väldigt robusta. Det är utmärkt passform mellan det som ska sättas ihop, och trots att den är så robust väger den inte särskilt mycket. En del detaljer är av plast men det är inte tunn plast. Den här roddmaskinen är välbyggd.

Konstruktion
Roddmaskinens display genererar sin egen drivkraft / elektricitet när du drar i handtaget. Det är förstås praktiskt med tanke på elpriserna, och fungerar utmärkt i praktiken.

Motståndet skapas med hjälp av luft och det är ställbart. Drar du hårt och fort ökar motståndet.

Prisvärdhet ?

9.2

Concept-2-rowerg-test-intro

Är roddmaskinen värd sitt pris?
Våra tester visar att det här är en roddmaskin som tagit det allra bästa från premiumsegmentet, och lagt det i en maskin som inte bara har en väldigt inbjudande prislapp utan även allt det den som tränar hemma kan önska sig. Den passar lika bra i hemmagymmet, som i en lägenhet. Det är lätt att plocka isär den för förvaring när den inte används.

Concept 2 Rowerg är ett utmärkt köp. Den är smidig att träna på, har goda justeringsmöjligheter och passar en bred målgrupp.


Om testet

Vi långtidstestar Concept2 Rowerg, en roddmaskin i mellanprisklassen. Testet påbörjades i mars 2023 och pågår fortfarande.

Vi testar roddmaskinen genom att träna på den flera gånger i veckan. Våra initiala prestandatester genomförs av en och samma person under flera veckors tid, därefter tar vi in åsikter från andra träningsintresserade som får testa roddmaskinen. Vi noterar roddmaskinens styrkor och svagheter.


Concept2 Rowerg jämfört med två konkurrenter

Konkurrent 1: Test pågår

Logga

Testet pågår fortfarande.

Konkurrent 2: Test pågår

Logga

Testet pågår fortfarande

Carl Eriksson
Test-Piloterna
Logo