Bästa eltandborste barn: TEST av 4 produkter 2023 (bäst i test)

Eltandborstar har redan från början flera fördelar gentemot vanliga tandborstar. De borstar snabbare och det blir även renare.

När det gäller barn har de dessutom ytterligare en fördel, nämligen att tandborstningen blir någonting rolig som barnet ser fram emot, snarare än ett tråkigt måste.

Det finns med andra ord god anledning att köpa en eltandborste till sitt barn. I det här testet har vi tittat närmare på tre modeller som är bra av olika anledningar.

Visa hela +

Oral-B Pro Expert Junior 6+

Bästa eltandborsten för barn för den är lätt att använda och borstar rent

Oral-B Pro Expert Junior 6+ helbild
Prisklass: Budget Timer: Ja Trycksensor: Ja Drifttid: 30min+ Lägen: 2

9.5 PRISVÄRD
8.5 BORSTNING
7.2 BYGGKVALITET & DESIGN
8.7 
BATTERI
7.9 UNDERHÅLL
7.5
TILLBEHÖR

En utmärkt eltandborste som ditt barn kan växa med

Oral-B Pro Expert Junior 6+ är en eltandborste som gör sig relativt bra i dom flesta segment. Vi finner att Oral-B Pro Expert Junior 6+ har en god borstning samt en riktigt bra batteritid.

Ditt barn kan använda Oral-B Pro Expert Junior 6+ upp till 40 minuter + vilket är ett av de bästa resultaten av de vi testat. Tänk dock på att du alltid ska vara med och hjälpa till att borsta tänderna på ditt barn.

Vi finner även att Oral-B Pro Expert Junior 6+ är av lite större storlek men att det inte gör något då denna eltandborste ändå används problemfritt av de barn som vi låter testa den. Dessutom gör det att barnet kan växa med den – vilket också är en ekonomisk fördel.

Oral-B Pro Expert Junior 6+ blir bäst i test eftersom den borstar rent, har en ergonomisk design och är uppskattad bland de barn som testar den.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Braun Oral-B Kids

Den mest prisvärda eltandborsten för barn

Oral B Kids Vitality Frozen 2 helbild
Prisklass: Budget Timer: Ja Trycksensor: Ja Drifttid: 30min+ Lägen: 2

9.3 PRISVÄRD
8.2 BORSTNING
8.0 BYGGKVALITET & DESIGN
8.0
BATTERI
8.0
UNDERHÅLL
8.0
TILLBEHÖR


Solid eltandborste som gör sig väl i både pris såväl som prestanda

Det är inte alltid den som är dyrast som är den bästa och det bevisar Oral-B Kids. Denna eltandborste för barn 3 år kommer med ett hyggligt pris och gör sig väl i de flesta av våra tester. Den har exempelvis en motor som är av det mjukare slaget och passar därmed lite yngre barn.

Med de två olika borstlägena borstas plack och annat bort relativt enkelt, och med en batteritid på upp till 30 minuter vid konstant användning finner vi att man inte behöver ladda Oral-B Kids mer än en gång i veckan.

Brauns eltandborste för barn kommer i flera olika utföranden. Exempelvis finns den med Frost som tema, den heter då eltandborste barn Frost. Den kommer även i andra teman såsom Eltandborste barn Spiderman, Eltandborste barn Bilar eller varför inte Star wars-tema? Det följer med klistermärken på det tema du har valt som du placerar på borsthuvudet och på tandborstkroppen. På så vis kan man lätt hitta ett tema som passar just sina barn och den som är deras favorit.

braun oral-b kids bäst billig eltandborste för barn

Oral-B Kids blir bästa billiga eltandborste för barn 3 år eftersom designen lockar barnen och gör dem intresserade av tandborstning, och för att den borstar rent utan att det kittlas.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Les Babygators Sage

Bästa första eltandborste för väldigt små barn

les babygators sage bästa eltandborste barn 2 år
Prisklass: Budget Timer: Ja Trycksensor: Ja Drifttid: 30min+ Lägen: 1

9.4 PRISVÄRD
8.3 BORSTNING
8.5 BYGGKVALITET & DESIGN
7.2
BATTERI
8.0 
UNDERHÅLL
8.0
TILLBEHÖR

 

Eltandborste med särskilda borsthuvuden anpassade för barn mellan 1-2 år

Les Babygators Sage är en eltandborste för barn som är antingen 1 år eller 2 år. Tillverkaren skickar med borsthuvuden anpassade för barns munnar från det att de får sin första tand. Dessa är enkla att borsta med och lära barnet att bli bekant med tandborsten. Vibrationen från tandborsthuvudet är dessutom ganska mild.

Handtaget på eltandborsten är ergonomiskt utformat för att ge ett bra grepp även för väldigt små barn. Låt barnet leka med den elektriska tandborsten och bli bekant med ljudet från den. Eltandborsten är också väldigt tålig, såsom sig bör när bebisar ska hålla i dem. Dock bör detta alltid ske under uppsikt eftersom delar kan lossna.

Det ena borsthuvudet som följer med är för barn mellan 0-18 månader. Det är lämpligt för dig som precis ska lära barnet att vänja sig vid tandborstning. Det andra borsthuvudet är upp till 36 månader.

En annan sak vi verkligen gillar med denna eltandborsten för barn är att den lyser upp barnets mun så att du verkligen ser var du borstar. Det kan vara obehagligt för så små barn om man borstar på fel plats, så för att undvika att inlärningen tar extra lång tid ger LED-belysningen dig rätt förutsättningar.

Les Babygators Sage passar barnets allra första tänder och blir därför bästa eltandborste för barn 2 år och bästa första eltandborste för barn – två utmärkelser i ett.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Philips Sonicare kids 3+

Kan kittla en del på barnet men borstar rent

Philips-sonicare-for-kids-3-plus-prisvärd
Prisklass: Budget Timer: Ja Trycksensor: Ja Drifttid: 40min+ Lägen: 2

6.5 PRISVÄRD
6.7 BYGGKVALITET & DESIGN
6.7 BORSTNING
8.0 
BATTERI
7.3 
UNDERHÅLL
8.5 
TILLBEHÖR

Solid eltandborste som kommer med både positiva såsom negativa funktioner

Philips Sonicare Kids 3+ är en av dom dyrare eltandborstarna i vårt stora test för barn. Vi finner att denna eltandborste gör sig väl i segment såsom bland annat tillbehör där vi finner två medföljande borstar vilket uppskattas vi finner även att borstarna har olika mönster vilket gör att man kan byta vid behov. Philips Sonicare Kids 3+ har även det bästa batteriet i vårt test och vi finner en driftid på 40 min plus, vilket räcker gott och väl för ett par veckors borstande innan man behöver ladda.

Philips Sonicare Kids 3+ har dock vissa nedsidor, vi finner att denna eltandborste inte har en roterande borste utan den vibrerar mer vilket kan göra så att när man nuddar tandsköttet så kan det skapa en kittlande känsla vilket kan skapa problem. Vi finner även att vibrationerna känns relativt mycket i hela eltandborsten.

Läs hela testet här

Fri frakt, snabb leverans hos:

FAQ: Eltandborste Barn – Vanliga frågor och svar

När kan barn börja använda eltandborste?

Du kan börja använda eltandborste på barn från det att de har fått sin första tand. Man börjar med att vänja in barnet vid tandborstningen och gör det till en rolig aktivitet.

Så testar vi eltandborstar för barn

Vi testar varje eltandborste för barn genom att först undersöka dess funktionalitet och rengöringsprestanda. Hur rent borstar den och hur användarvänlig är den för barnet? Vi testar även att borsta tänderna (vuxna) och använder en produkt för att se hur rent det har blivit efteråt.

Slutbetyget speglar hur prisvärd produkten är.

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Elina Blom

Elina Blom

Elina Blom är en välkänd och etablerad recensent inom hem, trädgård och hemelektronik. Hon har arbetat som produkttestare i över 15 år och även varit chefredaktör för stora kända tekniksajter. Idag håller hon i Test-piloternas tester av trädgårdsmaskiner. Elina har bland annat varit nordisk chefredaktör för TechRadar, arbetat som nordisk testredaktör på PriceRunner / bäst-i-test.se och byggt upp deras tester inom trädgård, hemelektronik och hushållsmaskiner och idag arbetar hon på Plantagen med deras redaktionella innehåll inom trädgård och trädgårdsmaskiner. Vid sidan av det arbetet testar hon allt från gräsklippare till häcksaxar för oss här på Test-Piloterna.se.

Test-Piloterna
Logo