Eltandborste TEST: Philips sonicare for kids 3+ HX6322

Philips-sonicare-for-kids-3-plus-intro

Det finns mycket som är bra med denna eltandborste för barn men tyvärr vibrerar handtaget så att det kittlas”

Kommentar från recensenten

Prisklass: Budget Timer Ja Drifttid: 25 min+ Höjd: 23 cm App: Nej

Hur bra är den?

Philips Sonicare for Kids 3+ är en mångsidig eltandborste som kommer in som ett alternativ för dom mindre barnen och med Sonicare For kids 3+ finner vi att den gör sig väl i vissa segment såsom tillbehör eller batteri och i vissa segment såsom byggkvalitet, borstning m.m har den en del brister.

BETYG-8.6-OPTIMERAD
Plus
 • God battertid
 • Två lägen
Minus
 • Kittlar
 • Vibrerar mycket


Testresultat

Byggkvalitet & Design ?

6.7

Philips-sonicare-for-kids-3-plus-byggkvalitet
 • Höjd 23 cm
 • Vikt 133 gram
 • Knappar 2
 • Display/lampa Ja
 • Laddsladd 90 cm

Byggkvalitet
Med Philips Sonicare for kids 3+ finner vi en relativt bra byggkvalitet, vi finner att knappar och helheten känns väl och att baksidan av denna eldtandborste har ett stort gummigrepp vilket gör sig väl men när vi sätter på borsten finner vi att handtaget vibrerar mycket och vi finner att själva borsten vibrerar mer.
Rotormotorn som sitter i denna eltandborste har ett mindre vrid vilket gör att vibrationerna blir kortare men inensivare. Sonicare For kids 3+ är även en av dom tyngre tandborstarna vi har testat och landar på 133 gram.

Design
Designmässigt finner vi två knappar som ena fungerar som on/off knapp och den andre som lägesknapp där man har möjlighet att ändra läge.


Borstning ?

6.7

Philips-sonicare-for-kids-3-plus-borstning
 • Trycksensor Nej
 • Antal lägen 2
 • Timer Ja 30 sek/2 min

Borstning
När vi kommer till borstningen så finner vi snabbt att detta är en tandborste som kan kittla en enormt, vi finner ett kortare slag vilkert gör att denna eltandborste vibrerar mer än den roterar, vilket gör att det kittlar så fort man kommer utanför tanden och eftersom detta är en eltandborste för barn så inser vi snabbt att dom flesta barn kommer att skratta skratta och tandborstningen kommer att ta tid, vilket dom flesta föräldrar inte kommer att vara supernöjda över. Jämför vi exempelvis Sonicare for kid 3+ med Oral-B Pro Expert Junior 6+ eller Oral-B Kids Vitality så finner vi att dom båda eltandborstarna innehar ett längre slag vilket medför en mindre kittlande känsla.

Dock finner vi att tänderna blir rena när man väl får borsta, men det blir utmanande.

Batteri ?

8.0

Philips-sonicare-for-kids-3-plus-batteri
 • Batteri
 • Drifttid 30 min+

Design
Driftiden finner att vara runt 30 min+ vilket i sig är godkänt, vi finner att man inte alltför ofta behöver ladda denna eltandborste.


Underhåll ?

7.3

Philips-sonicare-for-kids-3-plus-underhåll
 • Byte av batteri Nej
 • Garanti 1 år

Vi finner att detta är en eltandborste som har ett lite högre pris när det kommer till underhåll och nya delar, inget som är helt avikande men fortfawrande lite dyrare än andra konkurrerande eltandborstar såsom exempelvis Oral-B Kids Vitality.

Tillbehör & App ?

8.5

Philips-sonicare-for-kids-3-plus-tillbehör
 • Tillbehör 1 extra borste
 • App Nej

Med Sonicare for Kids 3+ finner vi gott med tillbehör såsom två borstar samt en hel del klistermärken så att man kan välja vilket klistermärke man vill pryda sin eltandborste med.

Prisvärdhet ?

7.0

Philips-sonicare-for-kids-3-plus-prisvärd

Philips Sonicare for kids 3+ gör sig relativt prisvärd vi finner en hel del bra saker såsom ett hyggligt batteria samt att man får med bra tillbehör. Dock finner vi en tandborstning som kan vara kittlande och skapa en hel del problem när det kommer till speciellt mindre barn.Video på produkten


Philips sonicare for kids 3+ HX6322 jämfört med två konkurrenter

Oral-B Pro Expert Junior 6+

Oral-B-pro-600-Cross-Action-intro

Här finner vi att Philips Sonicare for Kids 3+ gör sig bättre i saker som bland annat tillbehör samt underhåll dock så finner vi att Oral-B Pro Expert Junior 6+ har bätre resultat i byggkvalitet, borstning, batteri samt prisvärdhet.

Oral-B Kids Vitality Frozen

Oral-B-Kids-Vitality-Frozen-2-prisvärd

Oral-B Kids Vitality och Philips Sonicare for kid 3+ är två borstar i samma segment och där vi finner olika resultat i olika segment. Vi finner att Philips Sonicare for kids 3+ gör sig bättre i tillbehör samt att man har liknande resultat när det kommer till batteri. Med Oral-B Kids Vitality finner vi att den gör sig bättre i områden såsom byggkvalitet, borstning samt bland annat prisvärdhet.

Carl Eriksson
Test-Piloterna
Logo