Kreatin TEST: 3 bästa kreatintillskotten 2023 (bäst i test)

Kreatin är kort sammanfattat ett ämne som förvandlar lagrad energi till rörelseenergi. Det är ett av de mest populära prestationshöjande kosttillskotten på marknaden, mycket till följd av att biverkningarna är förhållandevis få.

Kreatin ger framför allt ökad styrka och muskelmassa, och lämpar sig därmed utmärkt för den som lyfter skrot eller sysslar med idrott som innefattar kortvariga och explosiva moment.

Men det finns väldigt många produkter på marknaden, och den kan ibland vara svårt att veta hur de skiljer sig åt.

Vi har testat kreatin i olika prisklasser och olika smaker för att se vilka som är mest prisvärda. Mest prisvärd innebär mest kreatin per portion och flest portioner i förhållande till priset. Men det är även viktigt att det smakar bra och att konsistensen är god.

Visa hela +

Star Nutrition Creatine Monohydrate

Bäst kreatinpulver för det är effektivt och gör sig väl både i prestation och pris

star-nutrition-kreatin-monohydrate
Typ: Kreatine monohydrat 500 gram Portioner: ca 100 (5 gram per portion) Smaker: 1 (Naturell)

9.6 PRISVÄRD
8.7 ENERGI
9.7 PRIS PER PORT.

8.0 SMAK

Mest kreatin för pengarna

Star Nutrition Creatine Monohydrate vinner det här testet eftersom det är så enormt prisvärt sett till hur mycket kreatin du får för pengarna, samtidigt som det lever upp till minst godkänt på exakt alla andra punkter. Visst, det är inte det godaste kreatinet vi har testat men det smakar ändå helt okej, har godkänd konsistens och ger gott om energi.

Efter ett par veckors användning är magen fortfarande i bra form. Vi märker inte av några biverkningar alls. Pulvret håller sig dessutom fräscht över tid eftersom man kan stänga påsen ordentligt efter varje användning.

star-nutrition-kreatin-monohydrate-dosering

Star Nutrition Creatine Monohydrate blir bäst i test tack vare sitt mycket rimliga pris per portion. Tränar du ofta och mycket vill du ha så maximerad prestationsförmåga som möjligt för pengarna, och det får du här.

+ Ökad prestationsförmåga, Rimligt pris
Smakar ok

Fri frakt, snabb leverans hos:

Core Creatine

Bäst billigt kreatin som ger bra effekt men är snällt mot plånboken

Core-creatine-kreatin
Typ: Kreatine monohydrat 300 gram Portioner: ca 60 (5 gram per portion) Smaker: 1 (Naturell)

9.0 PRISVÄRD
8.2 ENERGI
9.0 PRIS PER PORT.

8.4 SMAK

Lättdrucken: Smakar som Heineken, så nära vatten man kan komma

Core Creatine blir bäst billigt kreatin eftersom det smakar riktigt bra trots att det inte kostar särskilt mycket. Det är inte det mest prisvärda kreatintillskottet, men däremot kvalar det in med en riktigt låg prislapp så det är ett bra val för nybörjare som inte vet om de planerar att fortsätta med kreatin.

Det här kreatintillskottet är framför allt väldigt lättdrucket. Det rinner ner som om det vore vatten, eller Heineken som en av våra testare lite skämtsamt jämför det med. Vidare är det väldigt lättmixat och löser sig bra.

Core Creatine blir bäst billigt kreatin eftersom det smakar gott, har en låg prislapp och för att vara i budgetklassen är det också väldigt lätt att dricka upp.

+ Väldigt lättdrucket, Lättmixat, Lågt pris
Inte det mest prisvärda

Fri frakt, snabb leverans hos:

RAW Extreme Creatine

Lite dyrare protein men som levererar bra smak samt energi

RAW-extreme-creatine
Typ: Kreatine monohydrat 360 gram Portioner: ca 70 st (5 gram per portion) Smaker: 2 (Strawberry kiwi, Watermelon)

8.9 PRISVÄRD
8.4 ENERGI
8.2 PORTIONER
8.6 SMAK

Ger rimligt med portioner och har en bra konsistens

RAW Extreme Creatine är det kreatin som ger bäst värden på flera punkter, det både smakar bra, ger ett rimligt antar portioner och har en trevlig konsistens.

Raw:s kreatin smakar lite som Fun Light, men inte på ett negativt sätt. Smakerna ska vara jordgubb, kiwi och vattenmelon och det stämmer nog, det är lite sötsurt men på ett trevligt sätt.

Produkten löser sig väldigt fint vid omrörning och blir inte grötig.

RAW Extreme Creatine blir bästa premiumval eftersom det förenar många bra värden i samma produkt: allt från grym effekt på träningen till att vara ett lättdrucket kreatintillskott vars smak passar många.

+ Lättdrucket, Bra konstistens, bra tryck
Kostar lite mer

Fri frakt, snabb leverans hos:

FAQ: Kreatin – Vanliga frågor och svar

Vad är kreatin?

Kreatin är ett ämne som produceras naturligt i kroppen. Det ger energi så att du presterar bättre under träning och kan bygga större muskler. Det finns över 30 års forskning på det som visar att det inte är farligt och att det ger god effekt på träning.

Hur fungerar kreatin?

Kreatin fungerar som så att det gör rörelseenergi av den lagrade energi som finns i musklerna, du blir med andra ord piggare och mer effektiv under träning = ökad prestationsförmåga.

Kan kreatin användas för viktminskning?

Kreatin fungerar bra som tillskott när du försöker gå ner i vikt eftersom man ofta utgår från att skapa ett kaloriunderskott vid viktminskning och detta kan göra att man inte är lika taggad och energirik under träningen, då kommer kreatin in som det som gör att du får upp energinivån och orkar motivera dig igenom ett tufft träningspass.

Kan kreatin ge biverkningar?

Kreatin kan, om du har otur, ge biverkningar i form av att du samlar på dig vätska, klåda och stickningar. Dock är kreatin något du har naturligt i kroppen, så om du får biverkningar kan det vara värt att se över intaget av tillskottet samt vilken sort du har valt. Kreatin som innehåller beta-alanin kan exempelvis ge klåda som biverkning. Genom att byta till ett annat märke kan biverkningarna försvinna.

Köpa kreatin – köpråd

Ska du köpa kreatin finns det ett par viktiga saker som du bör ha funderat igenom innan du fattar beslut. Börja med att fastställa en budget. Tränar du ofta och mycket är du kanske beredd att betala lite mer, medan nybörjaren kan testa ett budgettillskott.

Checklista: Tänk på det här när du köper kreatin

  • Pris per portion: Kreatin kommer i olika storlekar på förpackningen och till olika pris så det är inte alltid helt tydligt hur mycket kreatin varje tillverkare, sort och förpackning innebär i praktiken. Men det är ett väldigt viktigt värde. I våra tester räknar vi ut hur mycket kreatin du får för pengarna.
  • Smak och utbud av smaker: När du väl har hittat ett prisvärt och effektivt kreatintillskott vill du såklart att det smakar gott och har god konsistens. Det får gärna även finnas flera smaker att välja mellan i utbudet så att du kan variera.

Så testar vi kreatin

När vi testar kreatin börjar vi att undersöka och analysera innehållet för att räkna ut hur mycket värde du får ut för pengarna. Därefter använder vi tillskottet under ett par veckor. På så vis får vi både ut en teoretisk förståelse för hur prisvärt kosttillskottet är, den upplevda effekten samt hur kreatinet smakar både på kort sikt och när man tagit det tillräckligt länge för att börja tröttna. Vi värdesätter kreatin som är goda, lättdruckna och som ger mycket kreatin för pengarna.

Vi testar för att se vilka som är bäst i test, och vilka som kanske inte vinner testet men som ändå är riktigt bra köp för en specifik målgrupp.

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Carl Eriksson
Test-Piloterna
Logo