Babyskydd TEST: 3 bilbarnstolar för första året (bäst i test 2023)

Om du inte kände till det redan så kan vi berätta att det är skillnad på bilbarnstolar och bilbarnstolar. Babyskydd är beteckningen på de bilbarnstolar som ska användas för riktigt små barn, det vill säga upp till ett års ålder.

För att göra valet av babyskydd ett snäpp enklare för dig så har vi sammanställt en lista med tre testvinnare, som alla är bra på något sätt.

Bara en av dem är förstås bäst överlag, men här hittar du även babyskydd med mer specifika fördelar. Prisvärdhet, säkerhet, funktioner och byggkvalitet är några av de faktorer som bedömts i testet.

Visa hela +

Maxi-Cosi Coral 360

Bäst babyskydd för trygga komfortabla bilresor

maxi-cosi-coral-360-babyskydd-test
Typ: Roterbart babyskydd Ålder: Från nyfödd (spädbarnsinlägg) upp till 12 månader Längd bebis: Rekommenderad längd är 40-75 cm Storlek: 70x68x58 cm (LxBxH) Montering: Bas, isofix Vikt: 5,5 kg

9.3 PRISVÄRD
9.5 SÄKERHET
9.4 FUNKTIONER
9.3 BYGGKVALITET

 

Babyskydd som blir bäst i test för sin mångsidighet

Maxi-Cosi Coral 360 är ett babyskydd med en lång rad fördelar. Exempelvis gör basen så att du kan rotera babyskyddet vid behov. Den här funktionen gör att det blir enklare för dig att lyfta ur bebisen utan att den vaknar om hon eller han har somnat, men gör det även lätt att få kontakt, mata, ge dricka och liknande när du stannar längs vägen för en fika.

Babyskyddet har fått fina betyg i krocktester. Det har ett sidoskyddsystem som skyddar vid stötar som kommer från sidan. Det är med andra ord ett säkert babyskydd både för långa och korta resor.

Att babyskyddet från Maxi-Cosi är godkänt för flygresor är ytterligare ett plus.

Det vi kan tycka är lite negativt är vikten. Babyskyddets 5,5 kilo är i övre marginalen för vad vi finner godkänt hos en testvinnare. Men ska du inte bära runt på det allt för mycket lär det inte störa dig.

Maxi-Cosi Coral 360 blir det babyskydd som är bäst i test eftersom den klarar krocktester med bravur, kan användas även vid flygresor och för att den praktiska basen gör att du enkelt kommer åt din bebis.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Britax Römer Primo

Babyvakt med premiumkänsla och stöd för video

britax-römer-primo-test
Typ: Babyskydd Ålder: Från nyfödd upp till 13 månader Vikt bebis: Upp till 13 kg Storlek: 44×62,5×53,5 cm Montering: Bas, isofix Vikt: 4 kg

8.6 PRISVÄRD
9.2 SÄKERHET
8.5 FUNKTIONER
9.0 BYGGKVALITET

 

Billigt babyskydd med fördelar för den som även har barnvagn från Britax

Britax Römer Primo är ett väldigt prisvärt babyskydd som kan användas tills dess att barnet är 13 månader. Det är ett babyskydd barnet kan växa i.

Den stora fördelen som vi ser med det här babyskyddet är dock hur kompakt det är. Detta babyskydd är enkelt att ta med på resan, och kan dessutom kopplas på till Britax barnvagnar.

Har du en barnvagn från Britax behöver du mest troligt inte köpa till någon adapter, utan du kan sätta dit babyskyddet på chassit direkt. Det är i skrivande stund bara B-Agile som kräver en specialadapter.

Monteringen av babyskyddet sker antingen via bilbältet eller via Primos bas.

Bebisen ligger väldigt bekvämt och skyddad inuti Britax babyskydd. Det finns ett inbyggt nackstöd som ger extra stadga. Detta kan du plocka ur när barnet blir större. Babyskyddet har även fått fina betyg i krocktester.

Britax Römer Primo blir bäst billigt babyskydd eftersom du får ett bekvämt babyskydd som din bebis åker säkert i, till ett riktigt bra pris.

Fri frakt, snabb leverans hos:

Cybex Aton 5

Justerbart babyskydd med nackstöd för prematur

cybex-aton-5-babyskydd-test
Typ: Babyskydd Ålder: Från nyfödd upp till 18 månader Vikt bebis: 0-13 kg Storlek: 64x43x39 cm (LxBxH) Montering: Bas med bilbälte eller isofix Vikt: 4,8 kg

8.2 PRISVÄRD
8.4 SÄKERHET
8.4 FUNKTIONER
8.2 BYGGKVALITET 

Babyskydd som vi rekommenderar för små bebisar

Cybex Aton 5 är ett babyskydd som får pluspoäng för hur kompakt det är samtidigt som det har justerbart nackstöd i åtta olika positioner och en konstruktion som passar bra även för de bebisar som är för tidigt födda. Men detta är även ett babyskydd som barnet kan växa i.

Dessutom får det bra betyg i krocktesterna, både framifrån och från sidan. Det är ett av de babyskydd som lyfts fram som både säkert och användarvänligt i en lång rad tester.

Det har nackdel i att det väger lite mer än vad vi skulle önska. Men har du Cybex barnvagn kan du smidigt nog fästa babyskyddet på dess chassi.

Cybex Aton 5 rekommenderas för prematur eller för små bebisar, som sedan kan växa i detta babyskydd.

Fri frakt, snabb leverans hos:

FAQ: Babyskydd – Vanliga frågor och svar

När kan man börja använda babyskydd?

Ett babyskydd kan användas från det att barnet är nyfött eftersom denna typ av bilbarnstol är en så kallad spädbarnsbilbarnstol, den är således menad för barnets första år.

Köpa babyskydd – köpråd

Den som ska köpa ett babyskydd bör först sätta upp en budget för hur mycket den får kosta, och sedan undersöka vilka modeller som presterar bra i krocksäkerhet samt om du har en barnvagn av ett visst märke som du vill kunna fästa babyskyddet på.

Checklista: Tänk på det här när du köper babyskydd

  • Säkerhet: Det allra viktigaste är att barnet sitter säkert i bilen. Alla babyskydd som säljs uppfyller säkerhetskraven, annars får de inte säljas i Sverige. Men de kan ha extrautrustning som gör dem ännu tryggare i trafiken. Sidokrockskydd, energiabsorberande skal, Y-bälte och liknande är alla säkerhetsfunktioner.
  • Storlek och vikt: Babyskyddet ska vara enkelt att ta i och ur bilen, att bära till och från bilen samt ha lagom utrymme för att din bebis ska sitta både bekvämt och säkert.
  • Funktioner: Babyskydd kan ha fler funktioner utöver att fungera som en spädbarnsbilstol, exempelvis kan många av dem fästas på barnvagnschassit så att du slipper råka väcka din bebis när du kommit fram till din destination.

Så testar vi babyskydd

När vi testar babyskydd undersöker vi allt från monteringstid, vikt och funktionalitet till garantier, krocksäkerhet och användarvänlighet. Kan du exempelvis ta av klädseln och tvätta den? Kan du enkelt ta ur och sätta i babyskyddet på sin bas? Är materialet lätt att torka av om det inträffar en olycka?

Det babyskydd som blir bäst i test är det som ger bäst värde för pengarna utifrån alla dessa aspekter men med säkerhet och komfort som de viktigaste värdena.

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Elina Blom

Elina Blom

Elina Blom är en välkänd och etablerad recensent inom hem, trädgård och hemelektronik. Hon har arbetat som produkttestare i över 15 år och även varit chefredaktör för stora kända tekniksajter. Idag håller hon i Test-piloternas tester av trädgårdsmaskiner. Elina har bland annat varit nordisk chefredaktör för TechRadar, arbetat som nordisk testredaktör på PriceRunner / bäst-i-test.se och byggt upp deras tester inom trädgård, hemelektronik och hushållsmaskiner och idag arbetar hon på Plantagen med deras redaktionella innehåll inom trädgård och trädgårdsmaskiner. Vid sidan av det arbetet testar hon allt från gräsklippare till häcksaxar för oss här på Test-Piloterna.se.

Test-Piloterna
Logo