Eltandborste TEST: Oral-B Kids Vitality

Oral-B Kids Vitality helbild

Billig eltandborste med rolig design, ett bra hjälpmedel för att få barnen att vilja borsta tänderna med bra resultat”

Kommentar från recensenten

Prisklass: Budget Timer Ja Drifttid: ca 30 min konstant användning Höjd: 22cm App: Ja

Hur bra är den?

Oral-B är inget nytt företag och med deras Kids Vitality får vi en eltandborste som kommer i flera kreativa utföranden som exempelvis en Frozen version, Star Wars och mer, det finns något för dom flesta barnen. Oral-B Kids Vitality kommer in som en eltandborste i det billigare segmentet av budget eltandborstar, men som trots sitt låga pris gör sig till en av dom bättre i budget-segmentet. Vi finner även extra tillbehör såsom en app som Oral-b har gjort för att kunna göra det lättare att få sina barn att borsta tänderna.

BETYG-8.6-OPTIMERAD
Plus
 • Prisvärd
 • Bra byggkvalitet
 • Lätt
Minus
 • Ingen batterilampa


Testresultat

Byggkvalitet & Design ?

8.0

Oral-B-Kids-Vitality-Frozen-2-byggkvalitet
 • Höjd 22 cm
 • Vikt 106 gram
 • Knappar 1
 • Display/lampa Nej
 • Laddsladd 95 cm

Byggkvalitet
Oral-B Kids Vitality Frozen byggkvalitet finner vi hygglig speciellt när det kommer till budgetsegmentet. Vibrationerna i handtaget är mycket mindre än exempelvis Philips sonicare kids 3+ Eller Oral-B Pro 600 som båda har vibrationer som kan irritera eller kittla både barn och vuxna. Med mindre vibrationer finner vi även helheten av byggkvaliten är god och vi finner även en vikt på 106 gram vilket är fantastiskt.

Design
Oral-B Kids Vitality Frozen design är simpel. Den har ett gummigrepp runtom mittenpartiet som ger bra grepp, tandborsten är lätt att hålla och knappen för av/på känns rejäl.Borstning ?

7.8

Oral-B Kids Vitality borstning
 • Trycksensor Ja
 • Antal lägen 2
 • Timer Ja 30 sek/2 min

Borstning
Vi finner en relativt god borstning. Motor är kanske inte den rappaste, men fortfarande så pass rapp att den får rent tänderna ordentligt. Många barn borstar för hårt, så i detta fallet gör sig denna rotormotorn väl. Vi finner även att det ska finnas trycksensor, dock är detta som många andra eltandborstar att man inte märker av det och det känns mer som att det är motorn som inte klarar trycket än att det är någon trycksensor.

Antal lägen
Vi finner två olika lägen som båda gör sig väl. Det är ett långsammare läge samt ett snabbare och en tydlig skillnad mellan dem.


Batteri ?

8.0

Oral-B-Kids-Vitality-Frozen-2-batteri
 • Batteri
 • Drifttid 30 min+

Design
Vi finer en drifttid på ca 30 min+ vilket gör sig väl. Det är inte lika bra som Oral-B Pro Expert Junior 6 + som har en batteritid på 40+ min plus men du har batteri nog för att borsta tänderna åtminstone 10 dagar innan du behöver ladda.


Underhåll ?

8.2

Oral-B Kids Vitality borsthuvud
 • Byte av batteri Nej
 • Garanti 1 år

Underhållet finner vi som en av dom billigaste, du hittar snabbt och enkelt nya borstar som är av hyggligt pris på google.

Tillbehör & App ?

8.0

Oral-B-Kids-Vitality-Frozen-2-tillbehör
 • Tillbehör 1 borste
 • App Ja

Vi finner att man får med en borste samt att vi finner ett etui för eltanborsten så att man alltid kan ta med den om man ska resa iväg. Även etuiet är kreativt och barnvänligt designat.

Prisvärdhet ?

8.2

Oral-B-Kids-Vitality-Frozen-2-prisvärd

Vi finner att Oral-B Kids Vitality Frozen gör sig väldigt prisvärd. Vi finner en eltandborste som ligger långt ner på budgetskalan när det gäller pris, men som trots det är en av dom bättre i budget-segmentet. Den kommer att göra sig väl i dom flesta barns händer.Video på produkten


Oral-B Kids Vitality jämfört med två konkurrenter

Philips Sonicare for Kids 3+

Philips-sonicare-for-kids-3-plus-intro

Philips sonicare kids 3+ och Oral-B Kids Vitality Frozen är två eltandborstar som hamnar i samma prissegment, och där vi finner att Philips sonicare kids 3+ gör sig bättre när det kommer till tillbehör där vi finner att man få med två extra borstar samt en lampa för batterinivån som inte Oral-B Kids Vitality Frozen innehar. Vi finner även att Philips sonicare kids 3+ har liknande drifttid. Utöver det finner vi att Oral-B Kids Vitality Frozen är bättre i dom flesta områden såsom underhåll, byggkvalitet samt prisvärdhet om man nämner några.

Oral-B Pro Expert Junior 6+

Oral-B Pro Expert Junior 6+

Oral-B Pro Expert Junior 6+ och Oral-b Kids Vitality Frozen kommer från båda från Oral-B och hamnar i samma segment. Vi finner att Oral-B Pro Expert Junior 6+ innehar en bättre drifttid men utöver det finner vi att Oral-b Kids Vitality Frozen gör sig bättre i både designmässigt där vi finner en lägre vikt samt bättre byggkvalitet med mindre vibration och såklart ett bättre prisvärde.

Carl Eriksson
Test-Piloterna
Logo