Eltandborste TEST: Oral-B Pro Expert Junior 6+

Oral-B Pro Expert Junior 6+

Med en batteritid på nästan 10 dagar och ett lågt pris är denna tandborste ett utmärkt alternativ för barn”

Kommentar från recensenten

Prisklass: Budget Timer Ja Drifttid: 40+ min konstant användning Höjd: 23 cm Djup: 35 cm App: Nej

Hur bra är den?

Oral-B är inget nytt märke när det kommer till tandvård och med deras eltandborste Oral-B Pro Expert Junior 6+ så finner vi en eltandborste som har vissa delar som är bra och vissa som är dåliga men som i slutändan gör sig väl i budget segmentet och som en bra eltandborste för barn. Dock finner vi att Oral-B Pro Expert Junior 6+ är läskigt lik Oral-B Professional Care 600 Cross Action??

betyg-8.4-optimerad
Plus
 • God battertid
 • Hyggligt pris
 • Prisvärd
Minus
 • Högljudd
 • Vibrerar mycket


Testresultat

Byggkvalitet & Design ?

7.2

Oral-b-pro-expert-junior-6-plus-byggkvalitet-2
 • Höjd 23 cm
 • Vikt 119 gram
 • Knappar 1
 • Display/lampa Ja
 • Laddsladd 96 cm

Byggkvalitet
Som med Oral-B Professional Care 600 Cross Action finner vi att Pro Expert Junior 6+ kanske inte är den eltandborsten som har den bästa kvaliten, vi finner att när vi borstar att det är en hel del vibration samt att man kan vicka på själva ståltippen som man fäster eltandborsten på. Dock finner vi inte att kvaliten är så dålig att den kommer att gå sönder utan mer att det kanske inte är en premiumkänsla men Pro Expert Junior 6+ är också en eltandborste som hamnar i budgetsegmentet och gör sig väl.

Design
Pro Expert Junior 6+ design är simpel vi vi finner en enkel eltandborste som har en knapp och det är inte mycket mer än så.Borstning ?

7.5

Oral-b-pro-expert-junior-6-plus-borstning
 • Trycksensor Ja
 • Antal lägen 1
 • Timer Ja 30 sek/2 min

Borstning
Pro Expert Junior 6+ gör sig helt ok när det kommer till borstning vi finner bara ett läge tyvärr men vi finner att den är bra på att ta bort smuts och liknande vi finner även att Pro Expert Junior 6+ är utrustad med en trycksensor och den funkar sisådär vi finner att vi inte märker sån stor skillnad när vi lägger mer tryck. Man får mer känslan av att det är motorn som inte orkar jobba vilket gör att farten minskar dock kan detta vara placebo, dock all in all finner vi ett hyggligt resultat, tänderna blir rena.

Batteri ?

8.3

Oral-b-pro-expert-junior-6-plus-battery
 • Batteri
 • Drifttid 40 min+

Design
Med en driftid på 40min+ finner vi att Oral-B Pro Expert Junior 6+ gör sig väl och enligt Oral-B så ska denna eltandborste inneha upp till 10 dagars batteritid om man borstar 2 min och dagen vilket vi tycker låter rimligt och är väl godkänt och jämför vi med andra konkurrerande tandborst såsom Oral-B Kids Vitality eller Philips sonicare kids 3+ så finner vi att Pro Expert Junior 6+ erbjuder en bättre drifttid än dom 2 tidigare nämnda eltandborstarna


Underhåll ?

7.3

Oral-b-pro-expert-junior-6-plus-underhåll
 • Byte av batteri Nej
 • Garanti 1 år

Vi finner att underhållet för Oral-B Pro Expert Junior 6+ är hyggligt vi finner att man med en google sökning lätt kan hitta ett 8-pack borsta för runt 2-300 kronor vilket kanske inte är det billigaste men det är också inte det dyraste.

Tillbehör & App ?

7.7

Oral-b-pro-expert-junior-6-plus-tillbehör
 • Tillbehör Extra borste
 • App Nej

Vi finner en extra borste i paketet som vi får med Oral-B Pro Expert Junior 6+ dock finner vi ingen app eller bluetooth-koppling.

Prisvärdhet ?

7.2

Oral-b-pro-expert-junior-6-plus-prisvärdhet

Även om vi finner att Oral-B Professional Care 600 Cross Action och Oral-B Pro Expert Junior 6+ så finner vi ändå en tandborste som gör sig väl i budget-segmentet och man får vad man betalar för och är man uten efter en eltandborste där man vill ha en möjlighet att kunna välja färg på så kan Pro Expert Junior 6+ göra sig väl.Video på produkten


Oral-B Pro Expert Junior 6+ jämfört med två konkurrenter

Philips Sonicare for Kids 3+

Philips-sonicare-for-kids-3-plus-intro

Oral-b Pro Expert Junior 6+ och Philips sonicare kids 3+ har båda sina svagheter och styrkor Om vi tittar lite nogrannare i våra betyg finner vi att Philips sonicare kids 3+ gör sig bättre i exempelvis tillbehör där vi finner att man får med två borstar medans Oral-b Pro Expert Junior 6+ så får man bara en. Dock så finner vi att Oral-b Pro Expert Junior 6+ har ett bättre batteri samt gör sig bättre i dom flesta segmenten och slutligen så finner vi att Oral-b Pro Expert Junior 6+ har ett bättre prisvärde vilket väger tungt när det kommer till slutbetyget.

Oral-B Kids Vitality Frozen

Oral-B-Kids-Vitality-Frozen-2-intro

Oral-b Pro Expert Junior 6+ och Oral-B Kids Vitality så finner vi att det blir en tuffare fight för Oral-b Pro Expert Junior 6+ där vi finner att innehar ett bättre batteri men att Oral-B Kids Vitality utöver det har bättre betyg i dom flesta fallen och att vi finner överlag att Oral-B Kids Vitality kan vara ett bättre val i det långa loppet men med Oral-b Pro Expert Junior 6+ så finner vi på samma gång en eltandborste som inte hamnar alltför långt efter utan gör sig väl i segment även om Oral-b Pro Expert Junior 6+ inte är bäst.

Carl Eriksson
Test-Piloterna
Logo