Bästa robotdammsugare trösklar: TEST av 4 produkter (2023)

Vilken robotdammsugare är bäst i test på trösklar? Vi testar och utvärderar nya robotdammsugare hela tiden. Här samlar vi de robotdammsugare som har visat sig klara trösklar bäst.

De bästa robotdammsugarna för trösklar är de som inte fastnar så fort tröskeln är över 1,8 centimeter hög eller när tröskeln är bred, samtidigt som de städar och navigerar felfritt. De sämsta robotdammsugarna för trösklar påstår att de klarar trösklar av en viss höjd, men gör i själva fallet inte det. Se till att du köper rätt robotdammsugare genom att läsa vårt test av robotdammsugare för trösklar.

Så betygsätter vi robotdammsugare för trösklar

Alla robotdammsugare testas på samma sätt i vårt gedigna och mycket omfattande jämförelsetest av robotdammsugare. De som presterar bäst på just trösklar i det testet gör vi en djupare undersökning av.

  • Trösklar: Var går gränsen för hur höga trösklar denna robotdammsugare kan hantera? Var går intervallet för hur breda trösklar denna robotdammsugare tar sig över? Finns det olika designer på trösklar som kan innebära problem för robotdammsugaren?
  • Övriga testade faktorer: Dessa robotdammsugare har testats i vårt stora robotdammsugartest där vi undersöker hur noggrant de städar, vad för smuts den kan suga upp, vilka ytor den kan hantera mm.

Upplägget möjliggör att vi kan säga vilken robotdammsugare som är bäst för trösklar. Det finns just nu ingen robotdammsugare som har klarat en tröskel på 3 centimeter, gränsen verkar gå vid 2 centimeter höga trösklar.

Olika robotdammsugare har även olika pris, så vi väljer ut en vinnare i varje prisklass. Den som ger mest robotdammsugare för pengarna utav de som är bäst på att hantera trösklar är den som får bäst i test och högst betyg. Så i just detta testet viktar vi delbetyget tröskel extra tungt.

Tänk på det här när du köper robotdammsugare för trösklar

Ska du köpa en robotdammsugare som är bäst på trösklar så måste du veta att den klarar just dina trösklar. Robotdammsugare som går över trösklar är ett måste i många hem, speciellt äldre lägenheter och hus där trösklarna ofta är höga.

  • Mät höjden på dina trösklar: Mät med ett måttband eller en tumstock hur hög tröskeln är från golvet upp till högsta punkt.
  • Mät bredden på dina trösklar: Undersök hur breda dina trösklar är genom att mäta deras bredd.
  • Undersök konstruktionen på dina trösklar: Om tröskeln exempelvis har en trappform kan det hända att en robotdammsugare för lägre trösklar klarar denna ändå. Medan du som har en direkt högsta höjd vid kant på över två centimeter måste vara extra noggrann när du väljer robotdammsugare.

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Visa hela +
1

Roborock S6 MaxV – BÄST FÖR HÖGA TRÖSKLAR

Optimal för hem med högre trösklar.
Roborock-s6-maxv-intro
Över 1,8cm: Ja Under 1,8cm: Ja

9.3 TRÖSKLAR
8.2 STÄDRESULTAT
8.0 NAVIGERING & AI

Solid manövrering just när det kommer till trösklar.

Roborock S6 MaxV är uppföljaren till Roborocks storsäljare Roborock S5 och precis som hos S5 finner vi att Roborock S6 MaxV gör sig otroligt väl när det kommer till just höga trösklar. Roborock S6 MaxV tar sig över höga trösklar utan att behöva försöka flera gånger, den navigerar metodiskt och tar sig över enkelt. Roborock S6 MaxV dunsar exempelvis inte rakt i in tröskeln upprepade gånger så som andra robotdammsugare, utan tar sig smidigt över trösklar även om de är 1,8 centimeter i höjd. Under vårt test tog sig Roborock S6 MaxV även över våra högsta trösklar på 2 centimeter utan större ansträngning. Minst sagt imponerande.

Denna robotdammsugare är även bra på mycket annat. Den kan både moppa och dammsuga med fint städresultat, och den är enkel att programmera. Det är en av de mest prisvärda robotdammsugarna på marknaden just för att den är så mångsidig och problemfri.

Läs hela testet här

Fri frakt, snabb leverans hos:

2

Dreame D9 – BÄSTA BILLIGA

Effektiv men kan föra en del oväsen.
Dreame-D9-Intro
Över 1,8cm: Ja Under 1,8cm: Ja

8.5 TRÖSKLAR
8.6 STÄDRESULTAT
9.4 NAVIGERING & AI

Städar faktiskt rent längs tröskeln (ovanligt!)

Dreame D9 är en av de robotdammsugare som har bäst resultat från vårt rest av just trösklar, trots sitt låga pris. Även om Dreame D9 kanske inte är den som tar sig smidigast över trösklar så tar den sig ändå över, ibland får den försöka ett par gånger men i slutändan spelar det ingen roll. Det som Dreame D9 kan göra är att den gör lite ljud ifrån sig eller fastnar för någon sekund, men Dreame D9 lyckas alltid ta sig ur knipan. En annan sak vi finner intressant med Dreame D9 är att den även passar på att städa tröskeln när den kommer till mittenpartiet, dock det man ska tänka på är att då Dreame D9 blir vinklad på grund av tröskeln så då är städresultat inte 100%. Däremot lämnar den utmärkt städresultat längs kanten på tröskeln.

Dreame D9 är den bästa billiga robotdammsugaren vi har testat. Den gör det mesta bra, både när det kommer till städresultat och navigering. Det man får tänka på är att den låter lite mer än S6 MaxV när den jobbar och att det ibland tar några sekunder extra innan den är över tröskeln.

Läs hela testet här

Fri frakt, snabb leverans hos:

3

Roborock S7 MaxV Ultra

Solid lyxig robotdammsugare som klarar höga trösklar
roborock-s7-maxv-ultra-intro
Över 1,8cm: 80-90% av gångerna Under 1,8cm: Ja

8.0 TRÖSKLAR
8.7 STÄDRESULTAT
8.4 NAVIGERING & AI

Presterar nästan lika bra på trösklar som S6 MaxV

Roborock S7 MaxV ultra är en lite lyxigare robotdammsugare som gör sig väl på många områden, allt från moppning och dammsugning till navigering och programmering. Dessutom är den en hejare på trösklar. Vi finner att S7 MaxV Ultra presterar nästan lika väl som S6 MaxV när det kommer till höga eller breda trösklar. Den har ett utmärkt rörelsemönster och rör sig smidigt över även högre trösklar. Kanske inte lika bra som Roborocks S6 MaxV som klarar tröskeln på första försöket i samtliga försök, men det är nära inpå vilket är imponerande.

Det enda negativa med S7 är väl prislappen. Dock får man en lång rad funktioner som andra dammsugare saknar, och samtidigt en robotdammsugare som gör sig riktigt väl på i princip alla områden såsom städning, moppning, navigering eller sin förmåga att både tvätta och tömma sig självt.

Läs hela testet här

4

Neato D7 Connected

Kan fastna då och då
Neato-d7-intro
Över 1,8cm: 80-90% av gångerna Under 1,8cm: Ja

7.7 TRÖSKLAR
8.0 STÄDRESULTAT
7.8 NAVIGERING & AI

Gör sig bättre än både D8, D9 samt D10

Neato D7 är en av de bättre robotdammsugarna när det kommer till trösklar och med sina poäng på 7,7 när det kommer till trösklar så finner vi att Neato D7 för det mesta tar sig över även högre trösklar. Har du en tröskel eller flera trösklar under 1,8 cm så visar våra tester att Neato D7 tar sig över dessa i princip varje gång. Men när det kommer till trösklar som är över 1,8 cm är lyckanderesultatet istället drygt 80-90%, den tar sig alltså över 8 gånger av 10 gånger och tar sig därmed vidare till nästa rum. Det är bra i förhållande till en lång rad andra robotdammsugare i samma prisklass, men inte bäst i test.

Däremot är Neato D7 en av de allra bästa robotdammsugarna på att dammsuga mattor, för dess huvudborste är bred och river upp smutsen bra utan att slita på mattan. Den tar sig fram metodiskt i hemmet. Punktrengöringen är överlägsen. Så har du både mattor och trösklar hemma är denna ett bra alternativ.

Läs hela testet här

Fri frakt, snabb leverans hos:

Robotdammsugare som inte klarar höga trösklar

Dessa robotdammsugare har presterat dåligt i våra tröskeltest:

Ecovac Deebot T9+ kostar flera tusen kronor men kommer inte över höga trösklar i standardutrustade lägenheter. Den klarar exempelvis inte en stegvis tröskel med en övre höjd på 1,8 centimeter.

Ecovac Deebot U2 är en ganska billig robotdammsugare men den bara normalhöga trösklar då och då, höga trösklar fastnar den ofta på.

FAQ: Robotdammsugare trösklar

Hur höga trösklar klarar robotdammsugare?

Dom allra bästa robotdammsugarna klarar enkelt trösklar som är 2 centimeter i höjd. Robotdammsugare som är lite sämre brukar klara upp till 1,2 centimeter i höjd. Men formen på tröskeln påverkar. Om tröskeln är väldigt bred och ganska hög kan robotdammsugaren fastna med kroppen vilandes på tröskeln.

Vilken robotdammsugare klarar trösklar?

Vårt test visar att Roborock S6 MaxV är bäst på trösklar. Den klarar alla de olika slags trösklar och höjder som vi utsätter den för. Men även Dreame D9 är duktig på trösklar, den är ett bra köp för dig som letar efter en billig robotdammsugare som klarar höga trösklar.

Carl Eriksson
Test-Piloterna
Logo