Kabinväska TEST: 1 bästa väskorna för handbagage 2023 (bäst i test)

Vilken kabinväska är bäst i test? Vi testar kabinväskor av olika slag och i olika prisklasser för att se vilka som är mest prisvärda. Här hittar du både den lättaste kabinväskan och kabinväskan som är bäst för den som vill ha det välorganiserat i resväskan. Kabinväskan som är mest prisvärd och som passar bredast möjliga målgrupp är den som blir bäst i test. Men söker du en handbagageväska med en viss inriktning listar vi även vilka som är bäst av dessa.

Det här är vårt samlade jämförandetest. Du kan även läsa enskilda fördjupande recensioner på de tvättmaskiner du är intresserad av. Där går vi igenom dem i detalj.

Visa hela +

American Tourister Airsonic – BÄST I TEST

Bäst kabinväska för den som reser både privat och i jobb

American Tourister Airsonic öppen kabinväska bäst i test
Typ: Hård kabinväska Storlek: 55x40x20 Vikt: 2 kg Uppfyller IATA-standard: Ja Utrymme: 33,5 l

9.2 PRISVÄRD
9.6 VIKT OCH MÅTT
8.2 FUNKTIONALITET

8.6 BYGGKVALITET

Lätt kabinväska i perfekt storlek för handbagage och med hårt yttre

American Tourister Airsonic är en lätt kabinväska som inte tjuvar allt för mycket på maxvikten som du får ta med dig som handbagage. De flesta kabinväskorna kvalar in över 2,5 kilo i vikt, men denna har man fått ner till 2 kilo trots att den är av hårdplast.

Sitt tillkortakommande har den när det kommer till funktionalitet. Lyxigare väskor kan expanderas ett par centimeter vid behov medan denna är i fast storlek. Storleksmässigt passar den dock nästan alla flygbolag, plus att den håller sig precis inom måtten för IATA (den frivilliga överenskommelse som finns mellan flygbolagen om maximal storlek på handbagage).

Denna resväska har vattenavstötande blixtlås (dragkedja), och är vattentålig eftersom den är av hårdplast. Byggkvaliteten sätter vi till godkänd. Plasten känns robust nog men materialen känns inte lyxiga eller påkostade på något vis.

Som handbagage fungerar det bra att bara ha ett stort fack med mellanficka såsom på denna eftersom du kan lägga saker du snabbt vill komma åt i den extra fickan. Dock har du ingen extraficka på utsidan vilket är en nackdel för dig som snabbt vill kunna stoppa undan exempelvis passet. Väskan har TSA-lås.

American Tourister blir bäst i test eftersom den är prispressad, håller en riktigt låg vikt, är tålig nog för att fungera på många resor och för att den rullar helt okej på alla slags underlag.

Bosch Serie 6 blir bäst i test eftersom det är den tvättmaskin som håller länge, tvättar med utmärkt resultat, centrifugerar bra och allt detta till en klart rimlig prislapp.

Fri frakt, snabb leverans hos:

FAQ: Kabinväskor – Vanliga frågor och svar

Hur stort får handbagaget vara?

Den maximala storleken och vikten på handbagage på flyget varierar mellan olika flygbolag men det finns en överenskommelse mellan olika flygbolag (IATA) att storleken maximalt får vara 56x45x25 centimeter (LxBxH). Många flygbolag har sedan en viktregel om maximalt 8 kg.

Vad är ett handbagage?

Ett handbagage är en väska du får ta med dig in i flygplanet, och således inte behöver checka in före ombordstigning. Handbagaget placeras ovanför stolsraderna i för dem avsedda skåp.

Vad är för- och nackdelar att resa med bara handbagage?

Fördelen med att resa med bara handbagage är att du slipper två moment på flygplatsen, du slipper både att stå i kö för att checka in handbagaget, och du slipper sedan stå och vänta på att de ska lasta av alla väskor från flygplanet och skicka ut dem på rullbandet när du kommit fram till din destination. Nackdelen är att handbagaget normalt sett är mindre än en fullstor resväska och därför rymmer en mindre mängd kläder och dylikt. Ska du resa länge och utan möjlighet att tvätta kläderna kan du behöva en fullstor resväska, detsamma gäller om du reser med små barn. Men klarar du dig med bara utrymmet i handbagaget slipper du både kostnader, risken att bagaget kommer på avvägar och de extra tidsmomenten på flygplatsen.

Köpa kabinväska – köpråd

Ska du köpa kabinväska, således en resväska som kan tas med in i flygplanets kabinutrymme – ett handbagage, då är det viktigt att du tänker igenom valet noggrant. För ju bättre kabinväska du väljer, desto mindre trassel blir det sedan med packningen.

Checklista: Tänk på det här när du köper kabinväska

  • Vikt och storlek: Vikten och storleken på resväskan är högst väsentliga. Du vill att kabinväskan ska kunna följa med in på planet hos så många resebolag och flygbolag som möjligt, du ska ju inte behöva checka in den.
  • Funktionalitet: Vissa kabinväskor har inbyggd komprimering och expandering, så att du via en dragkedja kan utöka utrymmet / storleken på väskan. Resväskor kan även ha kodlås för att skydda dina mer dyrbara prylar.
  • Byggkvalitet: Tänk på att det inte alltid är sol när du reser, det kan exempelvis regna eller snöa när du åker till och från flygplatsen. Det är viktigt att din resväska inte tar in fukt så att dina kläder och prylar blir förstörda.
  • Hård eller mjuk: Kabinväskor av hårdplast är ofta tåliga och står emot regn och rusk bra. Plasten måste dock vara tillräckligt tjock och robust för att få bra betyg på just hållbarhet. Plastväskor är också enklare att torka rent. Plast kan dock blekas i solen, kan sällan komprimeras och expanderas för att byta storlek och ge utökad funktionalitet och de väger ofta mer än tygväskor. Tyg är mer medgörligt. Många kabinväskor i tyg kan expanderas eller komprimeras med hjälp av en extra dragkedja, så att den blir mindre eller större vid behov. Tygväskor är ofta även lättare än plastväskor vilket är viktigt när du reser med begränsad maxvikt på väskan. Tyg är svårare att hålla rent och inte alltid väderbeständigt. Sammanfattningsvis kan en plastkabinväska vara mer hållbar och ge bättre skydd för dina tillhörigheter, medan en tygväska kan vara lättare och mer flexibel

Så testar vi kabinväskor

När vi testar kabinväskor börjar vi med att mäta och väga dem för att se utrymme i, utrymme på utsidan samt hur mycket de väger när man inte har packat dem. Vi ser även över all funktionalitet och testar så att den fungerar som tänkt. Sedan reser vi med dem för det är så man bäst upptäcker tillkortakommanden hos en resväska. Hur lätt är det att få upp den i skåpet, är den enkel att stapla, rullar den lätt på olika typer av underlag, är den lätt att gömma undan i flygbussen, hur står den emot fukt, regn, snö, sol och annan väderlek?

Vi testar kabinväskan under flera resor och ger den ett initialt betyg. Därefter låter vi en testfamilj ärva väskan och använda den vidare så länge den fungerar. De rapporterar tillbaka med åsikter som vi sedan uppdaterar testet med.

Vi testar kabinväskor för att se vilka som är bäst i test, och vilka som kanske inte vinner testet men som ändå är riktigt bra köp för en specifik målgrupp.

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.

Elina Blom

Elina Blom

Elina Blom är en välkänd och etablerad recensent inom hem, trädgård och hemelektronik. Hon har arbetat som produkttestare i över 15 år och även varit chefredaktör för stora kända tekniksajter. Idag håller hon i Test-piloternas tester av trädgårdsmaskiner. Elina har bland annat varit nordisk chefredaktör för TechRadar, arbetat som nordisk testredaktör på PriceRunner / bäst-i-test.se och byggt upp deras tester inom trädgård, hemelektronik och hushållsmaskiner och idag arbetar hon på Plantagen med deras redaktionella innehåll inom trädgård och trädgårdsmaskiner. Vid sidan av det arbetet testar hon allt från gräsklippare till häcksaxar för oss här på Test-Piloterna.se.

Test-Piloterna
Logo