Fläkt TEST: Sandström Pelarfläkt Stfdcb19e

sandström pelarflakt stfdcb19e

”En ganska stark och välbyggd pelarfläkt som svalkar dig varma dagar”

Kommentar från recensenten

Inställningsbar höjd: Ja, 119-129 cm Fjärrkontroll: Ja

Hur bra är den?

Sandstrøm pelarfläkt Stfdcb19e är en väl avvägd fläkt som passar de allra flestas behov. Den svalkar bra och är tyst. Sandströms pelarfläkt har också ett väldigt bra pris, och det är en pelarfläkt som kommer med fjärrkontroll. Allt detta gör den mycket prisvärd. Vill du ha en sval och skön sommar är detta en av de bästa fläktarna du kan få tag på. Därför blir den bäst i test.

Se även vårt stora jämförelsetest av pelarfläktar

BETYG-9.1-optimerad
Plus
 • Tyst pelarfläkt
 • Funktionell design
 • Bra nedkylning och fläkt
 • Inställningsbar höjd
 • Många lägen
 • Enkel installation
Minus
 • Högljudd knappeffekt
 • Lite vinglig på maxhöjd

Testresultat

Prestanda & kylning ?

8.3

sandstrøm pelarfläkt stfdcb19e display
 • OSCILLATION Ja, ej ställbart gradtal
 • KRAFTLÄGEN 12 manuella steg, 3 färdiga program

Sandström STFCDCB19E kyler väldigt bra. Det är en pelarfläkt som du direkt märker gör skillnad när du sätter dig någon meter ifrån den. Men även på längre avstånd svalkar den bra.

Vi mäter upp hur pelarfläkten presterar på olika lägen och olika avstånd. På tre meters avstånd känner vi en skön svalkning på maxläget (12). Det är inte den starkaste fläkten vi testat, men den absolut starkaste i sin prisklass och med ett riktigt bra pris. Den räcker gott och väl för de flestas behov. Sänker vi till halva kraften märks det fortfarande av men inte så att den svalkar, för att ge en reell effekt på den styrkan behöver vi befinna oss inom 1,5 meters avstånd.

Fläktens tysta läge är enormt tyst men ger ingen fläkt och svalkning om du inte befinner dig precis framför fläktbladet, det kan möjligen vara värt om du har fläkten precis vid sängkanten.

Så länge du kör denna fläkt på lite högre effekt så får du en tydlig nedkylningseffekt.

Användarvänlighet ?

9.2

sandstrøm pelarfläkt stfdcb19e knappar närbild
 • FJÄRRKONTROLL Ja
 • HÖJDJUSTERING Ja, 119-129 cm
 • LJUDNIVÅ 43,2-52,4 dB

Installation
Fläkten kommer i två delar, den ena delen är en fot och den andra själva pelarfläkten. Det följer med batterier till fjärrkontrollen så man slipper en otrevlig överraskning av att inte ha batterier när man kommer hem.

Pelarfläkten från Sandström har en manual som är lättläst och tydlig, men du behöver egentligen inte den under installationen för foten fästs med tre enkla låsmuttrar. Möjligen kan du behöva konsultera bruksanvisningen för att förstå vad naturläget är för något, och det är helt enkelt ett läge som imiterar en riktig vind, effekten ökar och minskar över tid.

Användning
Ljudet från knapparna är ett högt pip som blir irriterande i längden. Däremot är själva fläkten väldigt tyst, även när du har den på hög kraft.

Displayen på pelarfläktens framsida är lätt och tydlig att läsa av.

Sandströms fläkt har ganska många funktioner för att vara en ganska billig stor pelarfläkt. Den har timer, man kan låta den blåsa i sidled men däremot inte ställa hur bred vinkel den ska röra sig i.

Du kan höja och sänka den. Om du har en hög sängstomme gör de extra tio centimetrarna en hel del skillnad, trots att fläkten redan är ganska hög från start. 

Sandstrøms pelarfläkt Stfdcb19e är väldigt tyst. Ljudnivån på låg effekt är lägre än en datorfläkts ljud, och på hög nivå låter inte så att det stör även om det är tyst i rummet. Vi möter ljudnivån på en meters avstånd och den går aldrig över 55 decibel.


Byggkvalitet & Design ?

7.3

sandstrøm pelarfläkt stfdcb19e fläktblad
 • STORLEK Höjd: 119/129 cm, Bredd: 17 cm, Djup: 17 cm
 • STRÖMSLADD 1,8 m

Fronten är svart, bakre delen går i vitt. Att den är svart gör att den smälter in bra om du har den i ett nedsläckt sovrum.

Byggkvalitet
Pelarfläkten är gjord av plastmaterial men känns tillräckligt stabil i sin konstruktion så länge den är på standardhöjd. Det sitter en ratt baktill som du skruvar ur en bit för att sedan kunna höja fläkten. Den blir gänglig i det läget.

Knapparna för att styra fläkten utan fjärrkontroll är placerade på ovansidan. Det finns knappar för power, rörelse i sidled på/av, styrka (manuellt/natt/natur/tyst), inställning av timer och manuellt läge samt en för timerläge.

Knapparna på Sandstrøm Stfdcb19e känns budget i deras reaktion och respons men ändå rimliga för fläkten är ganska billig. Det är inte så att man stör sig, utan de fungerar ändå väl.

Strömsladden är ganska lång och det är bra för den som ska ha den i ett stort rum.
Driftkostnad ?

X.X

sandstrøm pelarfläkt stfdcb19e baksida
 • ENERGIFÖRBRUKNING X kW/h
 • TIMOSTNAD X kr

In progress

Tillbehör ?

8.5

sandstrøm pelarfläkt stfdcb19e knappar
 • FJÄRRKONTROLL Ja

Allt du behöver för att komma igång finns i kartongen.

Vad ingår?
Fläkten kommer med fjärrkontroll och batterier modell AAA. Det finns även en pappersmanual.

Prisvärdhet ?

8.3

sandstrøm pelarfläkt stfdcb19e ovanifrån
 • Garanti 1 år

Den här pelarfläkten är definitivt värd pengarna den kostar. Den är billig sett till hur bra den svalkar, konkurrenternas produkter i samma prisklass och storleken på fläkten. Jämfört med exempelvis Dyson Cool Tower är inte Sandstrøm Stfdcb19e riktigt lika fräckt designad, men designen är funktionell och gör sig väl.


Video på pelarfläkten


Sandstrøm Stfdcb19e jämfört med två konkurrenter

Dyson Cool Tower

Logga

IN PROGRESS

Produkt

Logga

IN PROGRESS

Carl Eriksson
Test-Piloterna
Logo