Elscooter TEST: Ninebot by Segway Max G30 E II

Ninebot -by-Segway-Max-g30-II-intro

”En väldigt prisvärd elscooter som inte bara är riktigt stark utan dessutom har en lång räckvidd.”

Kommentar från recensenten

Storlek (HxLxB): 115x50x52 Motor: 350 Räckvidd: 65km

Hur bra är den?

Ninebot by Segway Max g30 II kommer in i premium-segmentet, men där visar den också snabbt att den hör hemma. Max g30 II är en av de absolut bästa elsparkcyklar vi har testat. Den gör sig otroligt väl, så även i högre hastigheter. Sin stora fördel har den i hur den kombinerar hög prestanda med lång räckvidd, här måste du inte välja det ena eller det andra. Den starka motorn klarar branta backar, och elscootern har en god navigering med stor körglädje. En av de få saker vi tycker kan vara negativa är tyngden, den väger en del. Utöver det är det en riktigt maxad elscooter och man får vad man betalar för.

Se hur Ninebot Segway G30 E II står i vårt stora test: ELSPARKCYKEL BÄST I TEST

BETYG-9.1-optimerad
Plus
 • Grym i backar
 • Fantastiska bromsar
 • Mjuk & skön körupplevelse
 • Lång räckvidd
Minus
 • Tung

Testresultat

Prestanda ?

8.5

Ninebot -by-Segway-Max-g30-II-prestanda
 • MOTOR 350 W
 • HASTIGHET 25 km/h
 • KLÄTTRINGSVINKEL 20 %

Stadskörning
Med sin 350 W motor blir stadens branta backar inte några bekymmer för Segways elscooter. Med denna elsparkcykel tar du dig lätt fram överallt. Här finns kraft så det räcker och blir över. Vi finner även att acceleration, samt kapaciteten att hålla en konstant hastighet över tid, är klart godkända punkter hos denna elspark.

Terräng & backar
Vid fullt batteri finner vi att Max G30 II är en otroligt solid elscooter. Just när det kommer till backar imponerar den på oss. Vi testar den i både branta korta backar, och längre backar med snabb stigning, och den klarar allt. Farten påverkas knappt. Såklart att det finns ett stopp, men med Max G30 II kommer man upp för de flesta backarna utan att det går långsamt eller känns svajigt.

Navigering ?

9.5

Ninebot-by-Segway-Max-g30-II-navigering
 • KÖRLÄGEN 3 st
 • DÄCK Gummerade med slang

Körkänsla
Körkänslan med denna elscooter är väldigt hög, vi finner bland annat att det lite högre styret gör sig väldigt väl när det kommer till långa svängar och kurvor. Även i långsam fart känns Max G30 II stabil. Överlag är denna elscooter otroligt lättkörd.

Underlag
När det kommer till underlag såsom grus och liknande finner vi att Max G30 II presterar på premiumnivå. Tack vare att däcken har tub (slang) är de mjuka och det ger skön körkänsla även på ojämnt underlag. Däcken har en mjuk karaktär som gör sig väl när det kommer till både grus, betong, asfalt och liknande, de minskar vibrationerna.


Batteri ?

8.7

Ninebot-by-Segway-Max-g30-II-batteri
 • KAPACITET 551 Wh (15300 mAh)
 • RÄCKVIDD Upp till 65 km
 • UTTAGBART Nej

Så länge räcker batteriet

Med ett batteri på 15300 mAh så visar våra tester att denna elscooter från Segway kommer riktigt långt på en enda laddning. Inte så långt som tillverkaren anger (65 km), men däremot runt 40-50 km och det är riktigt bra. Vi kör då till större delen på mellanläget, men drar ibland upp på snabbaste hastighet. Räckvidden varierar förstås med en lång radfaktorer såsom motvind, tyngd på föraren, terräng mm. Man kan absolut ta sig 65 kilometer, men då är det utan större backar och då på svagaste läget.


Säkerhet ?

9.7

Ninebot-by-Segway-Max-g30-II-säkerhet
 • LYSE Ja (fram samt bromslampa bak)
 • REFLEXER Ja, 1 st fram samt sidoreflexer
 • UPPMÄTT BROMSSTRÄCKA 3,90 m (vid 20 km/h)
 • BROMSAR Dubbel skivbroms

Bromsar
När det kommer till bromsar så ger vi full pott i betyg. På den här punkten är Segways elsparkcykel den allra bästa elscooter vi testat hittills. Bromsarna är superreaktiva, vi mäter upp bromssträckan till 3,9 meter vid 20 km/h, vilket är rekordkort.

Säkerhet
Med bra bromsar kommer bra säkerhet och vi finner att detta är en av de säkraste elscootrar vi har testat. Vi finner även att man har möjligheten att låsa elscootern och att den då börjar blinka och pipa om någon försöker flytta på den.

Kvalitet & Design ?

7.9

Ninebot-by-Segway-Max-g30-II-byggkvalitet
 • VIKT 19,1 kg
 • STORLEK 115x50x52
 • FÖRVARINGSSTORLEK 115x50x52 cm

Byggkvalitet
Byggkvaliten är hög. Delarna är av solid kvalitet och gör sig väl även när det kommer till priset. Då denna elscooter har ett större batteri finner vi också en högre vikt vilket är en av nackdelarna med denna elscooter. 19.1 kg får vi när vi väger denna och det är inte en elscooter man vill bära runt på när det kommer till längre sträckor.

Förvaring
Förvaringsmässigt gör sig denna elscooter väl vi finner dock att den såklart är lite större då det finns ett högre styre samt ett lite större batteri. Dock finner vi att skillnaden är markant om man jämför med andra elscootrar.

Funktionalitet & app ?

8.2

Ninebot-by-Segway-Max-g30-II-app
 • KÖRLÄGEN 3 st
 • APP Ja

Funktionalitet
Vi finner 3 olika körlägen. Första läget är mer av ett gå-läge. Mellanläget är behagligt inställd och sedan finns även ett turbo-läge. Gå-läget är perfekt om man vill lära sig att köra denna scooter och mellan-läget gör sig väl i vardagslivet där man tar sig runt staden. Turbo-läget finner vi gör sig riktigt väl i backar eller vid omkörning, här finns nog med kraft för ta sig fram.

App
Vi finner en väldesignad app, innehållandes den mesta information man kan tänka sig behöva. Vi finner även möjligheten att låsa om man skulle lämna elscootern, vilket aldrig rekommenderas men läget finns och ökar såklart säkerheten. Det man ska tänka på är att man alltid måste stänga av låsfunktionen för att kunna stänga av elscootern.

Tillbehör ?

7.1

Ninebot-by-Segway-Max-g30-II-tillbehör
 • TILLBEHÖR 1 laddsladd, manuall

Vad ingår?
Vi finner ett väldigt begränsat utbud prylar i kartongen. Utöver elscootern, en manual och en laddsladd är det tomt. Andra konkurrerande elscootrar skickar med ett etra däck när det handlar om däck med tub, men här får du inte ens en extraslang.

Prisvärdhet ?

9.0

Ninebot-by-Segway-Max-g30-II-prisvärdhet
 • Garanti 2 år

Värd pengarna?
Så, är Ninebot by Segway Max g30 II värd pengarna? Absolut! Har du en lite större budget och vill satsa på en elscooter som har allt är detta modellen för dig. Du kan ta dig fram i stadens alla backar och gränder, du gör så i hög fart om du vill och utan att tumma på säkerheten för bromsarna är grymma. Och trots att den är både stark och snabb kommer du riktigt långt på en enda laddning. Det är en elscooter som gör sig otroligt väl i de flestas händer. Det enda är väl att den väger lite mer än andra och att vi gärna skulle sett fler tillbehör, men det känns som petitesser i sammanhanget.


Video på elscootern


Xiaomi Mi Electric Scooter 1S Global jämfört med två konkurrenter

Xiaomi Electric Scooter 3

Xiaomi-Mi-Electric-Scooter-3-bäst-i-test

Mi Electric Scooter 3 och Max g30 II är två elscootrar som kommer in som några av de bättre vi har testat och vi finner att Max g30 II har en längre räckvidd samt större batteri och gör sig lite mer behaglig. Dock gör sig Mi Electric Scooter 3 väldigt väl tack vare sin låga vikt samt att vi finner en bättre förvaring då den är av mindre karaktär. Mi är också billigare, medan G30 är en premium-spark.

Veio ES5 RS

Veio-es5-rs-intro

Veio ES5 RS är en direkt konkurrent med Max g30 II och vi finner att Veio ES5 RS gör sig bättre när det kommer till tillbehör men att Max g30 II inte bara har bättre räckvidd utan även gör sig bättre när det kommer till exempelvis navigering, prestanda och säkerhet.

Carl Eriksson
Test-Piloterna
Logo